Jánossomorja több mint hatszázezer forinttal támogatta a mosonmagyaróvári Hospice-ház felépítését, a támogatást csütörtökön adták át Mosonmagyaróváron, a Karolina Kórházban. Korábban a képviselő-testület ötszázezer forint segítséget szavazott meg, amit most jelképesen Lőrincz György polgármester adott át. Az ünnepek előtt pedig Dr. Nagy Mária háziorvos gyűjtött e célra. A jánossomorjaiak pár hónap alatt több mint 100 ezer forinttal támogatták a ház felépítését. A kezdeményezés elindítója, Dr. Bodnár Mária főorvos meghatódottan vette át az adományt, megköszönve a helyiek segítségét.

Méltó körülmények között, családi körben, de orvosi szaksegítséggel elbúcsúzni az élettől, erről szól a Hospice-mozgalom munkája. Egyre több országrészben fordulhatunk hozzájuk, a Magyar Hospice Alapítvány munkatársaihoz segítségért, környékünkön azonban eddig nem volt lehetőség a fekvőbetegek intézményi szintű Hospice-ellátására. A szakemberek házakhoz, családokhoz járva igyekeztek segíteni, ez azonban sokszor nagyon nehéz helyzetek elé állította mindegyik felet. Dr. Bodnár Mária főorvos asszisztenseivel 2009 óta látogatja az utolsó fázisban lévő, gyógyíthatatlan daganatos betegeket Mosonmagyaróváron és Jánossomorján, 2014 óta pedig a kórház teljes ellátási területén.

 

Dr. Nagy Mária háziorvos és Lőrincz György polgármester közösen adták át a város adományait Dr. Bodnár Mária főorvosnak.

 

Az épület felállítása közel 20 millió forintba kerül, ám a főorvos kiemelte, sokan álltak az ügy mellé, így reményei szerint ősszel már meg is nyithatja kapuit a mosonmagyaróvári hospice, ami ideális körülmények között, a belváros csendes részén kap majd helyet. A gyűjtést ezért Jánossomorján, rendelőjében is folytatja Nagy Mária doktornő, várva a felelős adakozókat a rendelőjében kihelyezett gyűjtőurnához.

 

HT – JTV
2017.01.16.

-hirdetés- -hirdetés-