Kellemes hangulatú beszélgetések követték a város útátadó ünnepségeit az Erdősor utcában csütörtök délután. Jánossomorja Város Önkormányzata a legutóbb felújított két belterületi útszakaszt adta át a lakóknak a Frank és az Erdősor utcákban.

A nemzeti színű szalagot mindkét helyen Lőrincz György polgármester vágta át a városüzemeltetővel és a kivitelezővel közösen, és mindenhol a lakókkal együtt – jelképesen – hordót is gurítottak az avatóhagyományokhoz hűen.


Galéria a képekre kattintva!

A Frank utca második szakasza újult most meg, több mint 300 méteren. Ennek költsége 27,5 millió forint volt, amihez két itt működő cég, a Dr. Oetker és az Aqua Kft. is hozzájárult. Ezt meg is köszönte most a polgármester, sőt, a megjelent képviselőket közös hordógurításra is invitálta.

Az Erdősor utca idén megújult második, több mint 400 méteres szakaszának közel két méterrel való kiszélesítése és felújítása 38 millió forintba került, aminek felét állami pályázaton támogatásként nemrég megnyerte Jánossomorja. Elhangoztt: a nagy forgalmú út felújítása nagy könnyebbség a lakóknak és a városnak egyaránt, hiszen az út fontos tehermentesítő vonala a belterületi főútnak. A forgalom azóta jóval csendesebb, mondják a lakók, akik régen várták ezt az enyhülést. Ám most más veszélyekre hívják fel a figyelmet, hiszen a széles úttesten a sebességkorlátozást többen hajlamosak túllépni. Az itt élő családok nevében a polgármester ezúton is felkérte az erre közlekedőket, hogy lassan, körültekintően közlekedjenek!

Az idei útépítések közül jelenleg is folyik a Széchenyi utca építése, de a város tervezi még a Hársfa, Legelő, Alkotás, Vásártér utcák munkálatait. A városi útépítési és felújítási program 2020-22 közötti szakaszában 19 utca szerepel, ebből 11 új út építése, összesen több mint 4 kilométeren. A polgármester hangsúlyozta, az utak kezelése és felújítása nagy falat egy alig több mint 6000 lelkes kisvárosnak, amit területe alapján csak Győr és Sopron előz meg a megyében, de országosan is a harmincasok között szerepel. Jánossomorja kezelésében 130 km úthálózat van, aminek 36 kilométere belterületi út. Lőrincz György hangsúlyozta, a város célja, hogy a ciklus végére minden belterületi útját szilárd burkolatúvá tegye. Ez a cél bátor, főleg a pandémia árnyékában, de a városvezetés eltökélt a megvalósítás iránt.

 

JTV

 

-hirdetés- -hirdetés-