Meglepő hirtelenséggel zárhat be a jánossomorjai Színvilág lakásotthon, amit a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ működtet. A családi otthonban jelenleg lakó és a helyi iskolákba járó gyerekeket a megye más lakásotthonai fogadhatják.

Az intézkedésről hivatalos információ még nem érkezett, ám meg nem erősített forrásból úgy tudjuk, június elsejei hatállyal zárhat be az intézmény, a gyerekek többsége legalábbis már a következő tanítási napokban nem jön a jánossomorjai iskolába. Működtetési nehézségek lehetnek a háttérben.

A bezárásról sem az önkormányzat, sem a helyi iskola nem kapott még tájékoztatást a fenntartótól. Az iskola vezetése már lépéseket tett az intézményfenntartók felé, hogy biztos információhoz jusson, tisztázza, hogy mi lesz a gyerekekkel, illetve megpróbálja elérni, hogy a gyerekek legalább a tanévet fejezhessék be Jánossomorján. A győri központ hétfőre ígért tájékoztatást az iskolának és a JTV-nek is.

A 10-12 főnek otthont adó Liget utcai intézménybe, ahogy a többi lakásotthonba is, olyan gyerekek kerülnek, akiket veszélyeztetettség vagy más körülmények miatt kiemelnek a családoktól. Céljuk, hogy családias körülményeket teremtve érzelmi és szociális biztonságot is nyújtsanak a gyerekeknek 0-18 éves korig, de utógondozással is segítve őket. A jánossomorjai lakásotthon 2005 nyarán nyílt meg.

 

JTV – HT

-hirdetés- -hirdetés-