Jól látható szakaszával folytatódott az áramszolgáltató Jánossomorját érintő felújítási-karbantartási programja. Csütörtökön és pénteken reggel nyolctól délután négyig áramszünettel kellett számolnia a Szabadság, Erdősor és Frank utca és szomszédos utcáik környékén lakóknak. A munkálatok hétfőn is zajlanak, 8-tól 16 óráig. Az E.on több helyen segítette aggregátorokkal a mindennapi élet, az oktatás zavartalanságát. Ezzel együtt köszönik a jánossomorjaiak türelmét, támogatását, kiemelve, hogy a sok kellemetlenség épp a városlakókért van.

 

 

A munkák során légkábeleket vittek a föld alá, trafóállomásokat korszerűsítettek, szigetelt vezetékeket telepítettek. A munkák még idén folytatódhatnak, de már jövőre is tervez továbbiakat a szolgáltató. A felújítás része a szolgáltató és a város megállapodásának, amivel nagymértékben növelik Jánossomorja áramellátásának, közvilágításának üzembiztonságát. A közvilágítás terén például kisebb szakaszokra is osztják a hálózatot, annak érdekében, hogy egy-egy meghibásodás kisebb hosszokon okozzon sötétséget.

Tavaly lakossági megmozdulást és önkormányzati fellépést is kiváltottak a gyakori hibák. Akkor a szolgáltató az önkormányzattal együttműködve komoly felújítási programba kezdett, ami már azóta is nagyban javította a hálózat biztonságát. Korábban a szolgáltató a képviselő-testületnek is beszámolt az elmúlt évben elvégzett munkákról, amiről itt olvashat!

-hirdetés- -hirdetés-