Kategória - Hírek

Videó

Magyar kultúra napja

Dravetzky István, a zeneiskola igazgatója, a fúvószenekar vezetője vehette át a Jánossomorja Kultúrájáért Díjat, a helyi fúvószenei életben és a zeneszerető fiatalságért végzett munkájáért. A kulturális életben dolgozó hivatásos és civil kollégákat ünnepelte Jánossomorja a magyar kultúra napja...

Videó

Tűzoltóbál

Újra várta tagjait, támogatóit a város legnagyobb múltra visszatekintő farsangi mulatsága, a tűzoltóbál. Az önkéntes egyesület tagjai számára fontos, hogy ilyenkor az egyesület támogatóival, szimpatizánsaival is közösen szórakozhatnak, illetve értékelhetik a maguk mögött hagyott, munkás esztendőt.

Videó

Kavicsozás indul

Zajlanak a téli útjavítások a város külterületi útjain. A munkákat a VÜMESZ végzi, kijavítva a város környéki legrosszabb részeket. Jövő héten azonban nagyobb lendületet kap a munka, hiszen újra összefog a város a helyi gazdákkal, akik rendszeresen segítenek munkagépeikkel ebben a fontos feladatban.

Videó

Nyugdíjas farsang

Idősek is elkezdhetik – sok más mellett a farsangi szezonra is igaz ez, hiszen a legelső farsangi összejövetelt a Balassi Bálint Nyugdíjas Egyesület tartotta idén, megnyitva ezzel a város farsangi rendezvényeinek sorát.

Videó

Belvíz-helyzet

Az elmúlt 25 év legnagyobb belvíz-helyzetével küzdenek Jánossomorja környékén. Pár napig a legmagasabb készültség is életben volt. Ha folytatódik a csapadékos időjárás, az nemcsak a vízügynek és az erdészetnek, de a helyi gazdáknak is feladja a leckét.

Videó

Az elűzöttek emléke

Teljesen átalakította a mai Jánossomorját a német kitelepítés és az azt követő felvidéki elűzetés. Ezt átérezhették a központi iskolai diákjai is, akik a várossal közös megemlékezésen vettek részt a vasútállomáson, a Békévé Oldva – Ki- és Betelepítési Emlékponton, január 19-én, a kitelepítés...

Videó

Filmklub

Magyar mozikat vetítő filmklubbot indított útjára a helyi nyugdíjas egyesület a művelődési házban, csatlakozva egy klubhálózathoz.

Videó

Megjelent a rendezvénynaptár

Több mint száz programra készülhetnek a jánossomorjaiak az idei évben. A város honlapján e héttől elérhető Jánossomorja 2024-es rendezvénynaptára, amely nemcsak tájékoztatja a közönséget, de segíti a további programok szervezőit is.

Videó

Doni emlékezés

Közel 40 helyből besorozott férfi esett el vagy tűnt el a második magyar hadsereg oroszországi harcaiban. Rájuk, és az összes magyar áldozatra emlékeztek a héten városi és iskolai szinten egyaránt.

Videó

Rendeződő vízelvezetés

A Béke utca évtizedek óta küzd a nehéz csapadékvíz-elvezetéssel, főleg a hirtelen felhőszakadások jelentenek sok háznál anyagi kárt is okozó gondokat. Az átfogó rendezés drága, ám most a város településfejlesztési pályázati forrást nyert a megoldásra. A tervek elkészültek, a közbeszerzés is a...