Közös erővel alakítottak át egy parlagon heverő ligetet szabadidőparkká a Bercsényi utca lakói. Az elkészült parkot július 17-én, szombaton délután adták át, igazi piknik keretében, ahol sütögettek, de már több estén is összegyűltek, fociztak, kártyaversenyt tartottak, kisebb közösségi rendezvényeket tartottak.

A cél az volt, hogy az utca sok kisgyerekének egy közeli játszóteret alakítsanak ki, de a felnőtt és az idős korosztály is találkozhasson, pihenhessen a közelben. Ennek szellemében a legkisebb gyerekek sokasága mellett a megnyitóra kilátogató legidősebb vendég 96 éves volt.

A terület egy része magántulajdonban áll, itt a tulajdonosokkal megegyeztek a közösségi használatról a szervezők. Az érintett terület másik fele az önkormányzaté, amely lelkesen támogatta a kezdeményezést, munkával, kihelyezett padokkal, szabadtéri szabadidő-eszközökkel.

A terepet közösen rendezték a szomszédok, megtisztították a terepet a bozóttól, törmeléktől, feltöltötték és füvesítették a területet. A sütőhely mellé kis focikapukat is készítettek a lakók. A magánterületre játékok, hinták, mászókák is kerültek, amit szülői felügyelettel használhatnak a gyerekek.

A szervezők közül Lőrincz Dávid és Farkas István a megnyitón elmondták, sokan fogtak össze a cél érdekében, de olyanok is többen csatlakoztak az ügyhöz, akik nem utcabeliek, sőt, sok vállalkozó is támogatta az ügyet.

Lőrincz György polgármester is köszöntötte a társaságot a megnyitón, kiemelve a közösség összefogásának értékét, ami mellé örömmel állt a város. Fontosnak tartotta, hogy a munkát még a járványhelyzet kellős közepén kezdték el a lakók, már a közös együttlétre gondolva.

 

JTV
Fotó:
JTV, Jánossomorja Város Önkormányzata, Farkas István
 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-