Ivartalanítási program indult önkormányzati támogatásból Jánossomorján – A Menedék Állatvédő Alapítvány 500 ezer forintos támogatásban részesült az önkormányzat civil kezdeményezéseket támogató pályázatán, amiből a helyi kutya és macska ivartalanítási akciót segíti a város és a szervezet. A támogatás a műtét árának felét állja a keret erejéig a jánossomorjai lakcímkártyával rendelkező gazdikat segítve.

A programban és a támogatásban is közreműködik a helyi Vacak Cica Állatorvosi Rendelő, amely elvégzi a beavatkozásokat, sőt, 20 százalékos további kedvezményt kínál a hozzá fordulóknak. A támogatás a forrás kimerüléséig vehető igénybe, a lakhelyet pedig lakcímkártyával kell igazolni. A műtét időpontjáról a rendelő telefonszámán egyeztethetnek a jelentkezők: +36-30-277-9419

Maglódi Zsolt önkormányzati képviselő, aki az Alapítvány kérésének egyik fő támogatója volt, hangsúlyozta, hogy a felelős állattartás egyik fontos eleme az ivartalanítási program: “Örülök, hogy segíthettem abban, hogy ezt a támogatást megadja a képviselő-testület. Fontos lépés ez, hiszen sokaknak adhat jelentős lökést az anyagi segítség ahhoz, hogy a műtét mellett döntsenek, és felhívják a szakembereket. Külön köszönet a Menedék Állatvédő Alapítvány aktivistáinak és a Vacak Cica munkatársainak, példaértékű munkát végeznek!”

JTV

 

-hirdetés- -hirdetés-