A városi iskoláiban és tagóvodáiban is végrehajtották az első, államilag kezdeményezett koronavírus-tesztelést. A két iskola 36 megvizsgált dolgozója közül egy pozitív esetet szűrtek ki, a szentpéteri és szentjánosi tagóvoda tesztelésnek alávetett munkatársaiból pedig egyetlen pozitív eset sem akadt fent a rostán, közölték az intézményvezetők a JTV-vel. A pusztasomorjai tagóvoda karantén miatt csak jövő héten nyit, itt jövő héttől vizsgálják majd a dolgozókat.

Szerda reggel ért Jánossomorjára a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal által koordinált állami tesztelési akció. Az iskolákban, zeneiskolában és óvodákban fiatal segítők együttműködésével, teljes védőfelszerelésben, több vizsgálati asztalnál végezték a vizsgálatot, gyorsteszttel, olajozottan.

Az önkéntes részvétel nagy arányú volt az iskolákban és óvodákban is. A bölcsődére egyelőre nem került sor, a tesztelés kezdetéről még nincs is információja a vezetésnek.

A tesztelési akció folytatódik, az óvodákban várhatóan minden szerdán tesztelnek majd, az iskolában még egyeztetnek a vizsgálatok üteméről.

A Városháza is leteszteltette dolgozóit, hogy biztosítsa a felelős, folyamatos munkavégzést. Itt kedden, szintén gyorsteszttel, önkéntesen vizsgáltak meg az épületben dolgozókat, beleértve a kormányablak munkatársait is. A teljes állományból csupán ketten produkáltak pozitív tesztet, mindketten tünetmentesen. Az akciót a héten elinduló állami teszteléssel összhangban kérte az önkormányzat, mert alkalmazottjai állandó napi munkakapcsolatban állnak a vizsgált intézményekkel és ügyfeleket is fogadnak.

Lőrincz György polgármester – aki szintén negatív teszt után folytathatja a munkát – úgy fogalmazott: A járvány ezen szakaszában eljutottunk oda, hogy ahhoz, hogy a munka felelősen folytatódhasson, képet kell kapnunk a fertőzöttségi helyzetről, szinkronban az állami teszteléssel. „Úgy gondoltam, hogy a Városháza dolgozóit is le kell tesztelni, hiszen nap mint nap ügyfelekkel érintkeznek, a vizsgált intézményekkel is napi szinten együtt dolgoznak. Ez mind a lakosság, mind a dolgozók védelmében nagyon fontos. Ugyanakkor köszönöm kollégáimnak, hogy átérezve a felelősséget, a város közösségének érdekében mindenki részt vett a tesztelésen.” A város kulturális intézményei ugyanakkor zárva tartanak, így az ottani dolgozókat nem tesztelték le.

JTV – HT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-