16 vonat érkezik naponta a jánossomorjai vasútállomásra csütörtöktől – már ez áll a menetrendi keresőkben is. Október elsejétől megszűnnek a közfelháborodást kiváltó pótlóbuszok, ismét vonatok járnak a Csorna-Hegyeshalom vasútvonalon.


Fotók: GySEV Zrt. – www.gysev.hu

A GySEV Zrt tájékoztatója szerint a megrendelő minisztérium és a vasúttársaságok felülvizsgálták a regionális vonalakon június 6-tól bevezetett, ideiglenes járványügyi menetrendeket. Ennek eredményeként a MÁV és a GYSEV október elsejével tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, a pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják majd az utasokat, és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is. Kivéve természetesen, ha az adott vonalon munkálatok miatt átmeneti vágányzári intézkedések élnek.

Mint ismert, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által nyár elején, járványügyi, átmeneti menetrendként bevezetett változások az utasok, a lakosság, az érintett civil szakértők és az érintett önkormányzatok felháborodását is kiváltották. Sokan attól tartottak, egyes vonalak általános leépítését is magával vonja az intézkedés.

A 16-os, Jánossomorját érintő vonal visszaállításáért a környékbeli önkormányzatok is összefogtak Jánossomorja koordinálásával, megkeresve az illetékes döntéshozókat. Az utasoknak okozott nehézségek, késések mellett a turisztikára, a régi fejlődésére gyakorolt káros hatásra és a megnövekedett környezeti terhelésre is utaltak. Levelükre még változási kérelmet elutasító levél érkezett nemrég, napokkal később azonban nyilvánosságra került a visszaállításról született döntés.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-