Nagy erővel csapott le egy gyorsan érkező zivatar Jánossomorjára kedden késő délután. A vihar leginkább a város középső részein, főként Mosonszentjánoson végzett pusztítást, de információink szerint sérülést, balesetet sehol nem okozott szerencsére.

A Dicsőfi utca egyik családi házának kéményét döntötte le a szél, ami beszakította a tetőt, vaskos darabjai pedig a szomszéd ház udvari járdájára hulltak, de itt a nem sokkal korábban hazaérkezett lakókat elkerülte az omlás. A födém nem szakadt be, a ház lakható maradt.

Az Óvári utcában a helyi védettséget élvező, évszázados hársfa középső főágát törte le a szélvihar. A vaskos ágak, lombok az itt elmenő belterületi főút mellé dőltek, sérülést, forgalmi fennakadást nem okozva.

A város szélén álló Erdős Beton Kft. telephelyére szintén nagy erővel csapott le a vihar, a homokvihart is okozó széllökések feltéptek és megrongálták két raktérépület tetőt. A szél erejét jól mutatja, hogy a szélső épület bádogtetejét konzervdobozként felgöngyölítette a vihar, jó részét közel 30 méterre vitte be a közeli szántóföldre.

 

A vihar több parkban, fasorban is végzett pusztítást, ágak, gallyak szakadtak le, de sérülésről nincs tudomásunk. A Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez nem érkezett riasztás Jánossomorjáról az este. Annál inkább másnap kora délelőtt. Ekkor ugyanis a hulladékdepóniához riasztottak két hivatásos tűzoltó egységet és egy jánossomorjai önkéntes őrsöt. A széltől felszított lángok a sok eső miatt megcsúszott földelés miatt érhettek újra a felszínre, több területen. A tüzet gyorsan megfékezték és megkezdték az újraföldelést.


Fotók: Jánossomorja ÖTE

Szerda és csütörtök estére is számítani kell helyi jellegű viharok kialakulására Jánossomorja térségében, első fokú riasztás él.

JTV – HT

 

-hirdetés- -hirdetés-