A kisvárosok bérlakás-építési programjának támogatása nagyon fontos – ezt hangsúlyozza Jánossomorja a részvételével indult kisvárosi fejlesztési programot összeállító csoportban. Több mint hatvan polgármester és önkormányzati szakértő együttműködésében alakult meg múlt héten a Magyar Kisvárosok Program Munkacsoport, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége szervezésében. A tervezett kormányzati program az ötezernél nagyobb lakosú települések fejlesztését célozza hasonlóan a sikeres Magyar Falu Programhoz. A társaság által szorgalmazott fő fejlesztési irányokat, lehetőségeket, igényeket tartalmazó programcsomagot áprilisig kell átadni a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak, Gyopáros Alpárnak.

Fotó: TÖOSZ – www.toosz.hu

Az ország minden részéről érkeztek a téma iránt elkötelezett településvezetők, közölte a TÖOSZ. 8 csoport próbálja most minél pontosabban felvázolni, hogy a mai magyar kisvárosoknak milyen fejlődési irányok kormányzati támogatására van szüksége a jövőben. Ilyen a lakhatás, közlekedés; a megélhetés, versenyképesség; az infrastruktúra és településkép; a szociális ügyek, egészségügy; az oktatás, sport; a közigazgatás, kultúra; a helyi adottságok – okos városok; a városok szerepe hazánkban.A munkában részt vesz Jánossomorja is, városunkat Lőrincz György polgármester képviseli, aki az Infrastruktúra és településkép munkacsoportban vállalt feladatot.

A polgármester a JTV-nek elmondta, a kisvárosok számára eddig sokszor hiányzott számos területen a támogatás, vagy túl nagyok, vagy túl kicsik voltak a különböző pályázati lehetőségekhez. Ezt pótolja most a kormányzati szándék.  -“Ennek érdekében kell minél pontosabban megfogalmaznunk, hogy mire lenne szüksége a magyar kisvárosoknak. Jánossomorján az elmúlt évek fejlesztései, programjai során számos tapasztalatra tettünk szert, ezt most remélhetőleg sikerrel kamatoztathatjuk is. Bízom abban, hogy olyan programot, olyan pályázati lehetőségeket teremthetünk, amivel Jánossomorja ismét fontos forrásokhoz jut fejlődésünk érdekében. Különösen lényegesnek érzem, hogy képviseljem az önkormányzati bérlakás-építési és a városi infrastruktúra-fejlesztési célokat!”

JTV

-hirdetés- -hirdetés-