Biztos a bölcsőde felújítása, 70 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Jánossomorja a Terület-, és Településfejlesztési Operatív Programban. A projekt keretében 14-gyel több gyereknek helyet adó, új csoportszobát hoznak létre a Kék Bagoly bölcsődében. A belső tereket alakítják át, akadálymentes bejáratot is építenek, és a játszóudvart is felújítják. A felújítás energetikai korszerűsítéssel is jár: az épület hőszigetelését és új kondenzációs gázkazán telepítését is elvégzik majd.

A megnyert 70 millió forintból közel 61 fordítható a konkrét építésre, a többi a tervezésre, előkészítésre és a kommunikáció feladataira rendelt keret. A megnyert összeg a felújítás teljes tervezett árát fedezi, ám az esetleges idő közbeni áremelkedések okozta többletköltségek fedezésére felkészült a város költségvetése. Lőrincz György polgármester elmondta Jánossomorja évek óta szeretné bővíteni bölcsődéjét, hosszas pályázati sorozat zárult most le sikerrel. -„Ezzel újabb lépést tehetünk azért, hogy helyben tarthassuk fiataljainkat és minél színvonalasabb ellátással szolgáljuk a családokat. A terület pedig lehetőséget ad a bölcsőde további bővítésére is, amire, remélem, pár év-évtized múlva akár szüksége is lehet majd Jánossomorjának!”

A munkákat 2021 őszéig kell befejezni, de az önkormányzat szeretné azt még idén elkészíteni – ami az innen kiköltöző Idősek Klubja átalakítási munkálatainak függvénye. Az átalakítás ugyanis az épületben működő Idősek Klubja átköltöztetését is magában foglalja: A tervek szerint a pusztasomorjai volt iskola épületét alakítanák át e célra, ami a klub szolgáltatási színvonalát is emeli. Ezt teljes egészében saját forrásból végezné el Jánossomorja. Lőrincz György elmondta: „ezzel nemcsak egy patinás, régi épületünket sikerül megmentenünk, hanem olyan új funkciókat és színvonalasabb ellátást is ehetővé teszünk időseinknek, amit évek óta szorgalmaz a klubot működtető mosonmagyaróvári szociális központ is”. Itt már a tervek elkészültek, a közbeszerzést januárban írják ki, ennek lezárultával kezdődhetnek a munkák – ami a bölcsőde átalakítását javarészt meg kell, hogy előzze.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-