240 fát ültet Jánossomorja, ez az eddigi legnagyobb faültetési akció a városban. Közel százzal több növényt helyeznek el most, mint a korábbi években, összesen 9 millió forintos keretösszegből. A város 9 utcájában teljes fasorokat telepítenek, 10 helyen pedig pótlások történnek.

A nemrég megnyitott új lakóövezet fásítására több mint 3 milliót fordít a város. A fafajták kiválasztását alapos szakmai munka előzte meg. A munkát végző városüzemeltető fő célja, hogy egységes fasorok alakuljanak ki, amik nem veszélyeztetik a közműveket sem.

A Szent István utcában a meglévő hársfasort folytatják, a lakókkal egyeztetve több helyen kikerülnek a sövények és nagyobb csemetéket ültetnek a főút mellé. De a Halomalja, a Felsőlókert, a Fehérkereszt, az Újerdő, Liget utcákban és Hanságliget városrészen is megkezdték a telepítést.

Az öntözésre is nagy figyelmet szán a város, de örömmel veszik, ahol a lakók maguk is gondozzák az elültetett fákat, amire sok példa akad a városban. A városüzemeltető hangsúlyozta, egy nagy fa egy év alatt több oxigént termel, mint amennyit egy ember elhasznál. Árnyéka, párologtatása, pormegkötő képessége pedig szintén hasznossá teszi.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-