A tél legfontosabb veszélyhelyzeteit és a védekezés, a megelőzés teendőit tárgyalták meg azok a szervezetek, akik aktív részt vállalnak minden éven Jánossomorja téli védekezésében.

A város téli védekezési rendszere több területre terjed ki és már több éve hasznosan működik. Most az előző évek tapasztalatait is igyekeztek beépíteni az idei tervekbe a tagok. Jánossomorján közel 10 szervezet működik együtt ilyenkor, köztük a rendőrőrs, a polgárőrség, önkéntes tűzoltóság, a helyi egészségügy, az idős- és hajléktalan-ellátás, az önkormányzat és a városüzemeltető.

A tél legfontosabb kihívásai között szerepel a hajléktalan-ellátás, a rászorulók, idősek fokozott felügyelete, a minősített veszélyhelyzetekben életbe lépő lakosságvédelmi akciók, illetve a közlekedési mentések, hó- és jégmentesítések. Idén ismét szociális tűzifát is biztosít a város a rászorulóknak, de a hagyományos szociális segélyek is a rászorulók rendelkezésére állnak a szokásos módokon.

Az utak és járdák takarítását is fokozott figyelemmel, három saját munkagép és több helyi cég hótakarítójának bevonásával végezhetik. Lőrincz György polgármester hangsúlyozta, a hatékonysághoz a legfontosabb az együttműködők közötti gyors és jó kommunikáció a veszélyhelyzetekben. De sok jó példa akadt tavaly, amikor a lakók saját, felelős hozzáállása is sokat segített a nehéz helyzetek, veszélyek megelőzésében, amire most is kéri a polgárokat Jánossomorja.

 

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-