Folytatódnak a munkálatok az Egészségháznál, a nemrég befejezett belső felújítás után most kint fogott neki az átalakításnak az önkormányzat. Az épület előtti tér nemcsak megszépül, hanem használhatóbb és főként biztonságosabb lesz.

A nemrég befejeződött teljes belső megújulás után a héten elkezdődött a külső terület átalakítása. Korábban már kicserélték a javításra szoruló teljes külső szennyvíz-hálózatot, most pedig a közlekedést teszik biztonságosabbá és kényelmesebbé. A külső gyalogosközlekedés a két épületszárny között eddig nem volt veszélytelen, a parkoló autók mögött, az úttesten mehettek át a gyalogosok. Most a parkolók előtt vezet majd el egy akadálymentes járda. A kerekesszékek számára is megfelelő járda érdekében a fákat, növényzetet ki kellett vágni, ám a területen talajcserét és parkosítást is levégeznek, hogy széppé tegyék a környezetet – tájékoztatott Bella Sándor, a VÜMESZ vezetője.

A parkolókat is tovább folytatják a Dicsőfi utcában, itt további nyolc megállóhely kiépítésére van elég tér, ami enyhíti a rendelési idők alatti zsúfoltságot. A gyógyszertár elé nagyobb kerékpártárolót is készíttet a város és itt is parkosítják a zöld felületeket. A munkák még idén teljesen befejeződhetnek, ha a parkoló engedélyeztetési eljárása is gyorsan lezajlik. Mindez közel 11 milliós, kizárólag önkormányzati forrásból valósul meg.

 

JTV – HT

 

-hirdetés- -hirdetés-