Megalakult a Német Nemzetiségi Önkormányzat. A háromfős testület október 22-én tette le az esküt a Helyi Választási Bizottság előtt a városházán. A testület a helyi német nemzetiség érdekvédelmére, identitásának, hagyományainak ápolására tett fogadalmat magyar és német nyelven.

A német önkormányzat vezetője a szavazáson legtöbb voksot kapott Kempf Ákos lett. Mellette a testületben Sándor Zoltán József és Wennesz József Károly dolgozik majd. A mosonszentpéteri német családból származó elnök szeretné több területen is tovább lendíteni a nemzetiségi testület munkáját. Fontos számára a német származásúak identitásának megőrzése, erősítése, a fiatalok bevonása a közösség életébe.

De a német hagyományok és nyelv megőrzés terén is fejlesztené a Klafszky Katalin Tagiskolát és a szentpéteri óvodát. Újragondolná a kisebbségi programokat, projekteket az országos német szervezetek példáját alapul véve. Szeretné azt is, ha a nemzetiségi testület szoros kapcsolatot ápolna a város képviselő-testületével is.

 

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-