Jogorvoslati kérelmet nyújtottak be a jánossomorjai Helyi Választási Irodához, így az önkormányzati választási eredmények helyben továbbra sem hivatalosak.

A törvényben foglalt három napon belül – azaz, mivel vasárnap éjfél után ért véget a választási eredmények megállapítása, ez a dátum csütörtök 16 óra volt – élhettek jogorvoslati kérelemmel az érintettek, ami most meg is történt. A kérelemről ennyi tudható, ezt Jánossomorjáról a Területi Választási Irodához továbbítják, amely intézkedik a továbbiakról. A jogorvoslati kérelem tartalma és benyújtójának kiléte sem nyilvános.

Mint ismert, a tájékoztató jellegű végeredmény azért is volt izgalmas, mert az utolsó, nyolcadik, még mandátumot érő szavazatszámot 783-at,  Horváth Dániel kapta. Ő csak egy vokssal előzte meg Dr. Kurunczi Károly Tibort. Azonban azt nem tudjuk, ezzel áll-e összefüggésben a beadott kérelem.

Az új testület alakuló ülése és a képviselők eskütétele október 22-én zajlana. Ez azonban a jogorvoslati ügy további folyományának függvénye lesz.

 

JTV

 

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-