Az idősek tapasztalataiért, meséiért, történeteiért hálásak a következő generációk. Ezt hangsúlyozta a város idősek napi ünnepsége pénteken este a művelődési házban, ahol a vacsora mellé színvonalas műsor is várta a város nyugdíjasait.

Az időseket köszöntötte Jánossomorja városa pénteken a művelődési házban. A novemberben szokásos helyi ünnepséget most és a jövőben is az idősek október eleji nemzetközi világnapjához igazította a város. Lőrincz György polgármester köszöntőjében elmondta, a város számára az idősek tapasztalata, értékei nagyon fontosak, a mai generációknak bőven van mit tanulni a régiek viselkedéséből, erkölcseiből.

A város időseit vacsorával is várták, ám előtte műsorral is szórakoztatták őket.  Verseket is hallhattunk az iskola tanulójától, Csiti Virágtól, de az együtt énekelhető dalok sem hiányoztak.

Szécsi Pált idézte meg Gergely Róbert színvonalas estje. A színész és társulata a neves énekes dalait fűzte csokorba a közönségnek. A dalok között több is kifejezetten a város időseinek szólt. Maksa Zoltán humorista az idős korban rejlő sok-sok vidámságra mutatott rá, saját édesanyát idézve, annak anekdotáival. Hangsúlyozta, ez a generáció a megpróbáltatásokhoz és az újdonságokhoz való alkalmazkodás terén is tisztelni való. Az itt ülő idősek megélték a háborút, forradalmat, a gazdaság és a technika rohamos változásait, és alkalmazkodtak, ahogy az ő édesanyja is.

A műsor utolsó száma a város Senior tánccsoportjának szó szerint mindenkit megmozgató fellépése volt. A szakemberek által vezetett csoport nemcsak táncol, a lépések, figurák segítenek frissen tartani a mozgásszerveket és a szellemet is, ami különösen idős korban nagyon előnyös.

Vonatra is szállhattunk, a jánossomorjai Masiniszta Robi énekeltette és táncoltatta meg a közönséget éjszakába nyúlóan. Hogy a hagyományos ünnepség a műsor mellett az értékes beszélgetések terepe is, annak a rendező önkormányzat is örül. Lőrincz György kiemelte: ma este kiváló műsort láttunk, amiért hálásak vagyunk az előadóknak, de a legfontosabb ebben az estében az, hogy milyen értékes beszélgetések zajlanak az itt leülők között, akik talán régen látták egymást. A polgármester hangsúlyozta, Jánossomorján az idősek bátran fordulhatnak az önkormányzathoz minden ügyben. A város korábban az idősbarát önkormányzat címet is megkapta a megyétől.

 

JTV

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-