Újra százak álltak rajthoz Jánossomorja legnagyobb tömegsport-rendezvényén, a Fut a városon. A Társaskör szervezte eseményen minden korcsoport a hozzá illő távon mérethette meg magát, vagy élvezhette a közös mozgás örömét.

Galéria a képekre kattintva!

Komoly harcok folytak már a futamok első méterein is, hiszen mindenki szerette volna bezsebelni a három érem egyikét az idei Fut a városon. A rajt utáni lökdösődésekben kisebb balesetek is történtek, de a résztvevők nem késlekedtek, felpattantak és már futottak is a többiek után. Az idei, 14. Fut a városon is minden korosztály különböző távokat teljesített, így a legkisebb ovisok 400 méteren bizonyíthattak, de a felnőttekre már 1500 méter várt a sportpálya körüli utcákat körbe futva. A leghosszabb távon érintették az Újerdő utcát, a Sport utcát és a Munkácsy Mihály utcát is. Voltak, akik már az elején repülőrajtot vettek, hogy mindenkit maguk mögé utasítsanak, de sokszor az utolsó méterek hozták a legnagyobb csatákat. Egy biztos, mindenki kellemesen elfáradt a saját távja végére.

A Fut a város nem csak a sportról szól, igazi csapatépítő is, hiszen az osztályok minden évben közösen jönnek ki a sportpályára és futják le a távokat, majd szurkolnak a többieknek is. De kellett is a biztatás, hiszen sokszor csak centimétereken múltak a dobogós helyezések.

A szervezők minden évben nagy lelkesedéssel állnak neki a rendezvénynek, hiszen jó érzés látni, hogy milyen sokan kilátogatnak a pályára és állnak rajthoz, hogy versenyezzenek.

Az iskolás csoportok után a felnőttek is meggyőződhettek róla, hogy ki a leggyorsabb a városban. Három kategóriában állhattak rajthoz a versenyzők és itt is külön díjazták a női és férfi érmeseket a futások végén. A Fut a város évek óta Jánossomorja legnagyobb tömegsport rendezvénye, ami minden korosztályt megmozgat a városban, idén pedig jó erőfelmérő volt az októberi Hanságfutás előtt, amikor 3 és 13 kilométeres távokon mérhetik össze a futók majd a kitartásukat a Hanság vadregényes tájai között.

 

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-