Jánossomorja egy lépéssel közelebb került a modern kor elvárásai szerinti smart city, azaz az okos várossá váláshoz. Modern mobil alkalmazást és PC felületet indított el az önkormányzat szerdán. A Jánossomorja App és az online térinformatikai rendszer két, egymással összefüggő szolgáltatás. Előbbit a hagyományos módokon tölthetjük le telefonunkra, utóbbit a város honlapján érhetjük el.

A térinformatikai rendszer segítségével a legfrissebb térképet láthatjuk Jánossomorjáról, számos lehetőséggel. Olyan térképeket is elérhetünk, amiért eddig különböző hivatalokba kellett mennünk: Láthatjuk a telekhatárokat, helyrajzi számokat, a város területi besorolásait, szabályozásait. A felület a hivatali ügyintézést is megkönnyíti és meggyorsítja mind az ügyfelek, mind a dolgozók számára.

A mobil alkalmazásban a térképek mellett fontos híreket kaphatunk a városról, de tallózhatunk az intézmények, helyi vállalkozások között, sőt, oda is navigálhatunk a segítségével. A használó telefonjához kötött GPS-es helymeghatározást is magában foglaló segélykérésre is lehetőség nyílik, ami a szülőknek is nagy segítség lehet. Különleges a közérdekű bejelentés, amivel gyorsan jelezhetjük a város illetékeseinek a gondokat, problémákat, akár azonnal fotót is küldve az észlelt problémákról a mobilunkról. Ez a városüzemeltető munkáját is jelentősen gyorsítja.

A modern, 21. századi szolgáltatások segítségével megyei szinten is ritka lehetőséget nyújt a lakóknak az applikáció, mondta a fejlesztés egyik fő koordinátora, Bella Sándor, a városüzemeltető vezetője. Elmondta, elsődleges céljuk a lakosság minél több aktuális és hasznos információval, funkcióval való ellátása.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-