Elkészült a Kápolna, a Lajos és a Kossuth utcák felújítása. Ezek a nemrég befejezett és jövőre folytatni tervezett Erdősor utca első szakaszával együtt az önkormányzat útfelújítási programjának utolsó méterei. Ezért mindenki különleges örömmel ünnepelt, gurította a hordókat, nemzeti szalagokat osztottak az útavatókon hétfőn és szerdán. A város a jelentősen túlteljesített útfelújítási programért, a lakók pedig a könnyebb közlekedésért koccintottak.

A hároméves terv nagy feladat volt, a korábbinál jóval megemelt útfelújítási kerettel, szigorú tervvel.
Lőrincz György polgármester átadó beszédében elmondta, „Igyekeztünk évente legalább 50 millió forintot elkölteni útfelújításra, hogy a korábbi évekhez képest egy kicsit felgyorsítsuk ezt a folyamatot. Mára elmondhatom, nemcsak elértük ezt a célt, de túl is tejesítettük.”

A programot siker koronázta, a 2016-ban megalkotott koncepcióban eredetileg tervezett 18 helyett összesen 24 utca kapott új burkolatot három év alatt. – „2015 és 2019 között 24 utcában végeztünk aszfaltos útfelújítást, ami 5,6 km utat jelent, és összesen 240 millió forintba került, aminek nagy része saját forrás.” – mondta el a polgármester.

A Kossuth utca két ütemben újult meg. Két éve a rosszabb állapotú első szakasz, idén az óvodától a Tarcsai utcáig terjedő rész kapott új ruhát. Hasonlóan folytatnák jövőre az Erdősor utca második szakaszát is. A Lajos és a Kápolna, vagyis a két ide torkolló, rendkívül rossz állapotú utcában lakóknak azonban már nem kellett tovább várnia, sokan el is mondták az átadón, mennyire csendesebb, veszélytelenebb lett a közlekedés, főleg az idősek számára. Az átadón a lakók kérését meghallgatva a városvezetés és a városüzemeltető el is kezdte a Kápolna utca egyirányúsítási lehetőségének vizsgálatát.

A városvezetés folytatná a programot, a cél pedig a város összes belterületi útjának leaszfaltozása, illetve a korábban leaszfaltozott, de már javításra érett utak renoválása. Jövőre már a most még kavicsos utak régen várt aszfaltozásába is belefoghat a város Lőrincz György tervei szerint. Az útépítés ugyanakkor jóval drágább, mint az útjavítás, ezért többet kellene rá fordítani az eddigi 50 milliónál. Erre a polgármester szerint lehetőséget nyújt a városi költségvetés.

Jánossomorja 130 kilométernyi úthálózattal rendelkezik, amiből 36 kilométer belterületi szakasz.

-hirdetés- -hirdetés-