16 kisfiú és 11 kislány érkezett az elmúlt fél évben Jánossomorjára. Az önkormányzat hagyományosan babaköszöntőn üdvözölte a 27 újszülöttet, ahol nemcsak műsort, de ajándék babakelengyét is kaptak a családok. A város számára nagy öröm, hogy egyre több család látogat el a babaköszöntőkre, a mostani volt az eddig legnépesebb ünnepség.

Nemcsak a családok örülnek Jánossomorján az újszülötteknek, a város örömét fejezi ki félévente egy babaköszöntővel az önkormányzat. Ezzel szeretnék azt is ösztönözni, hogy minél erős szeretet fűzze őket majd lakóhelyükhöz. A babákat és szülőket megható műsor és kis fogadás várta. Lőrincz György köszöntőjében hangsúlyozta azokat az intézkedéseket, amikben segíti az önkormányzat a kisgyermekes családokat. A kedvezményes telekvásárlás, a játszótér-felújítások mellett az egyik legfontosabb eredmény e téren a bölcsőde bővítése: az itt benyújtott pályázatot hamarosan elbírálják, a városvezető szerint Jánossomorja esélyes, mert jó pályázatot sikerült benyújtani, hangsúlyozta a polgármester. A kisgyermekes családokat segítő egészségügyi intézkedések is lényegesek, ilyen az egészségház felújítása is. Jánossomorja évről évre ingyenesen biztosította a bárányhimlő oltást minden kisbabának. Ettől az évtől ezt az állam ingyenessé tette, ezért az önkormányzat egy újabb oltást tesz ingyenessé a családoknak, amiről a gyermekorvosokkal és a védőnőkkel közösen döntenek.

A védőnők és a polgármester ezután nagy örömmel adták át a városi címeres babakelengyét tartalmazó ajándékait a családoknak. Ez volt a legnépesebb ünnepség, közel százan jöttek el, babák és családok együtt. Jánossomorja 2017 nyarától köszönti félévente az új lakókat. A városban átlagosan évente 50 gyermek születik.

 

JTV

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-