Három osztályban összesen 71 elsős kezdte a tanévet hétfőn, az első tanítási napon. Mindkét iskolában jelentős felújítások fogadták a gyerekeket, ám a tanári karnak feladta a leckét a pedagógushiány.

Pár méter csak, de mégis óriási a különbség… Az oviból az iskolába vonultak át az első tanítási napon a szentpéteri diákok, persze a szülők és az óvónők, tanárok vezetésével. A Klafszky ajtajában egy új világ nyílt ki előttük.
Volt, aki izgatott volt, akadt, aki nagyon örült, és olyan is, akinek hiányzott az óvoda, és kis vigasztalásra szorult. Ők az igazgató megnyugtató köszöntőjét hallgathatták meg a tanévnyitón. Az elsősöket az iskolatársak szép szavakkal és kis ajándékokkal is köszöntötték. Az osztályokban az elsősök megismerkedtek a tanítókkal, osztályfőnökkel. számos érdekességet rejtettek a könyvek, füzetek, új eszközök, amit mind-mind most kellett felfedezni.

Szentjánoson is örömmel fogadták a nagyobban az elsősöket. Itt az óvó nénik vezetésével érkeztek a gyerekek, az aulában fogadták őket az iskolatársak. A kicsiktől bátorítást, barátságot kaptak, a nagyobbaktól sok jó tanácsok tehettek zsebre a legkisebbek. A gyerekek nagy örömére nemcsak szappanbuborékos dal, hanem igazi buborékeső is fogadta a kisdiákokat, akik nehezen szabadultak a varázs alól. Bella Zsolt igazgató a szülőkhöz szólt, bízva az együttműködésben, a jó kommunikációban.

Az évkezdés komoly oldala csak a tanári kar számára mutatta meg magát, a gyerekek, szerencsére csak keveset éreznek meg a komoly tanárhiányból. Hét pedagógus helyére csak három új kollégát tudott felvenni az intézmény, egy kolléga nyugállományból tért vissza a hívó szóra. Három tanítói állást nem tudtak betölteni. Számos átszervezés teszi nehezebbé a tanárok napjait, emelkednek az óraszámok, kevesebb a napközis csoport és lehet, hogy a délutáni foglalkozásokat is korlátozni kell majd. Pozitív azonban, hogy a felújítások egyik suliban sem akadályozzák az oktatást. Szentjánoson az energetikai korszerűsítés és nyílászárócsere is lezajlott, az alsó külső munkálatai is a végéhez közelednek. Szentpéteren az udvar felújítása folyt, itt a térkövezést és a tereprendezést fejezték be, nyílászárókat cseréltek. A parkosítás pedig az őszi szünetben vár az udvarra.

 

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-