Megállt az idő, sőt, vissza is fordult picit a nyugdíjasklubok nyári piknikén múlt szombaton, olyan kiváló volt a hangulat. A Rétre Hívogató nevű piknik a Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület által életre hívott rendezvénysorozat, amely minden évben máshol várja a térség időseit.

Idén Jánossomorjára 22 környékbeli szervezet több mint 200 tagja érkezett. A cél a nyári örömök megosztása, könnyed időtöltése, a klubok nyári szünetének megszakítása, a barátokkal való találkozás. Az élményhez a nemrég felújított pihenőpark is hozzájárult, amely remek környezetet biztosított a pikniknek, sokan még a fitnesz eszközöket is kipróbálták.

A szervező helyi klub is örült a környezetnek és a jó hangulatnak, de sem a vendégeknél, sem a rendezvényt életre hívó egyesületnél nem volt kérdés, ki hogy érzi magát. Hammerl Frigyesné, a Mosonmagyaróvár És Környéke Nyugdíjas Egyesület elnöke a park ideális környezetét emelte ki.

Az önkormányzat támogatta a rendezvényt és készítette elő a helyet, Molnár Gábor helyi vállalkozó gondoskodott a kínálásról. De a muzsikát is helyi előadó szolgáltatta, Masiniszta Robi, aki felajánlásból muzsikált kiválóan a nyugdíjas klub részére.

A délután sztárvendége a mulatós csatornákról ismert Sziszi volt, akivel Jánossomorja és Nagyfödémes klubjainak várost formáló múltjára is visszatekintettek. Igaz, a testvértelepülés klubjából most nem érkeztek vendégek, de egy előadó onnan érkezett hozzánk. Sziszi több közös testvér-települési rendezvényen is részt vett már, most családjával érkezett és sokáig élvezték ők is a hangulatot a jánossomorjai pikniken.

 

JTV

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-