Érdekes helyeket fedeztek fel a gyerekek a múlt héten: a városi könyvtár és a Dr. Oetker üzem is táborba várta a nyári szüneten lévő gyerekeket. Jánossomorján szinte szeptemberig várják a táborok a diákokat.

A könyvtár más másodszor szervez nyári tábort a gyerekeknek. Idén is sok a visszajáró, akik már egyre rutinosabban ismerik ki magukat a polcok között, így a feladatok is nehezednek. A gyerekek számára a könyvtár érdekes világ, tele izgalmas olvasnivalóval. És az t is tudják, az itt megszerezhető tudás később sok területen a hasznukra válhat.

 

Valóban, mindennek célja van, mégpedig a szórakozva tanulás. Kocsis-Szombathelyi Adrienn könyvtáros szeretne minden könyvtárban, minden későbbi tanulásban hasznos ismereteket elsajátíttatni a diákokkal.

A barátságról szólt a tábor, és egy közvetve az itt tartott kézműves műhely is. Itt a régi, már elavult, vagy rossz állapotú könyvek újrahasznosítása mellett önmagunkkal, a barátunkkal is megismerkedtek a gyerekek Szélig Annamária drámapedagógus segítségével. A könyvek lapjaiból és kivágott szavakból önmaguk beszédes portréját alkották meg, saját maguk jellemzésével, ami aztán segített az énképünk megerősítésében és a barátunk jobb megismerésében is.

A jánossomorjai Dr. Oetker üzem konyhája is gyerekzsivajtól volt hangos azon a héten. És míg máskor itt komoly ellenőrzések, mérések érdekében készülnek a krémek, most igazi gézengúz-konyha alakult, minden és mindenki krémes lett – a dolgozók és a különleges kezdeményezésre itt táborozó gyerekek legnagyobb örömére. A táborban a dolgozók gyerekei jelentkezhettek, akik csoportonként egy-egy napot tölthetnek itt, hogy megismerhessék szüleik munkahelyét. Ottjártunkkor éppen a budapesti kollégák gyermekei látogattak a jánossomorjai üzembe. A kicsik a sütéssel, míg a nagyobbak már megosztható videók elkészítésével voltak elfoglalva – amíg el nem csábultak a sütiktől.

A videókban aztán bemutatták, mi minden érdekeset láttak. A környezetvédelmi szempontokat is megismerték, szeletív válogató játékokat is játszhattak, de az igazgató vezetésével bejárták az érdekes gépsorokat. Ám nemcsak a sütikbe, hanem abba a munkába is belekóstolhattak, amit a szüleik végeznek.

A tábor nagy siker, ezért már most a jövő évi ismétlésen gondolkodik a cég. De a jánossomorjai gyerekek addig sem maradnak táborok nélkül, szinte minden héten várja valamilyen szórakozás őket, van, ahol több tábor is esik egy hétre, ami nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is segítség lehet.

-hirdetés- -hirdetés-