Sohasem ünnepeltek annyi országos versenyeredményt az általános iskolában, mint idén. A sikeres diákokat is megtapsolták az iskolák múlt heti tanévzáró ünnepségein, de a legnagyobb öröm mégis a nyári szünet kitörését fogadta.

A Klafszky-tagiskolában a diákok a nyár örömeit mutatták meg a diáktársaknak, versekkel, dalokkal, táncokkal, sőt, még hangszeres előadással is. Itt Nemes Csaba igazgató adta át a kiemelkedő tanulók elismeréseit, amiből akadt bőven, ki a szorgalmáért, ki a versenyeredményéért kapta meg az iskola tapsait.

A központi iskolában is a nyár örömeire tekintettek műsorukban a diákok. De szó esett a fárasztó tanévről is, amit nagyon sokan remekül teljesítettek. Bella Zsolt igazgató pályája legnagyobb ovációját is mindig ezen az ünnepségen kapja, amikor is bezárja a tanévet. Az igazgató kiemelte, minden gyerek számára fárasztó volt a tanév, sőt, egyre fárasztóbb, hiszen nőnek a követelmények, a terhek.

Azonban az iskola mégis az egyik legsikeresebb évén van túl, mind a kitűnők, mind az országos eredmények száma kimagasló lett, a kompetenciamérések is egyre jobb eredményeket hoznak. A központiban a sok kiemelkedő tanulót a színpadon tapsolta meg az egész iskola. A szülőknek is köszönetet mondott az iskolavezetés. De a tanári karból is többektől búcsúzott az iskola, jövőre négy új kollégát szeretne felvenni Jánossomorjára a tankerület.

Az iskola számára azonban nem érkezik a pihenés. Szinte másnap megindulta a felújítási munkálatok. A központi intézmény felújítására a TOP forrásból 205 milliót nyert a város, amiből teljesen megújul az energetikai rendszer. Új fűtőtestek, kazánok kerülnek be, az alsós épület teljesen megújul, hőszigetelést és homlokzati festést kap. A felsőben pedig a beltéri ajtókat cserélik ki, ezt már 3 milliós önkormányzati forrásból.

A Klafszkyban is váltják a diákokat a munkások. Több más mellett a tavaly felújított intézmény udvara kerül sorra, térburkolatot kap az udvar, eltűnnek a régi betonelemek, megoldódik a vízelvezetés, összesen közel 8 milliós városi forrásból.

 

JTV

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-