Nemcsak a templomokban, a templom előtt is egy pünkösdi hagyományt ünnepelt Jánossomorja, igaz, kicsit hangosabbat. Az Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör tartotta hagyományos motorszentelését a szentjánosi templomtéren. Kótai László plébános a több mint 200 motorossal együtt emlékezett meg az idén tavasszal elhunyt alapító tagról, Molnár Zoltánról, majd egyesével megáldotta a járműveket és imádkozott utasaikért.

A motorok között idén állt egy 1972-es Pannonia is, amit a pusztasomorjai Péntek Lajos 80. születésnapjára újíttatott fel családja. A motorszentelést minden évben pünkösdvasárnap tartják a helyi motorosok. Sokan jönnek évről évre erre a rendezvényre.

Galéria a képre kattintva!

A motorszenteléskor minden évben jótékony célra gyűjt a baráti kör, idén két támogatottat is választottak.  Egy mélyszegénységben élő, betegségekkel is küzdő családot, és Poós Ferencet, aki 13 ével ezelőtt szenvedett motoros balesetet. Fél év kóma után talpra állt, és családja el is hozta a rendezvényre.

A szentelés után aztán Erdős Csaba és barátai tartottak motoros és quados kaszkadőr bemutatót. Látványos és veszélyes mutatványoknak tapsolhatott a közönség. Többszemélyes mutatványai már védjegyévé váltak, itt is nagy sikert arattak. A helyi fiatal tehetség, Mészáros Ármin is csatlakozott quadjával a bemutatóhoz. A kaszkadőr show után aztán elindult a népes csapat, először Mosonmagyaróvárra, majd Kenyeribe, hogy elvigyék a két támogatottnak több mint 600 ezer forintnyi támogatást. Este pedig koncertek várták a motoros közösséget a Vadász Vendéglőben.

 

JTV – IVV

-hirdetés- -hirdetés-