A gyermeknap a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről is szól világszerte. Jánossomorján is őket ünnepelték ezen a múlt héten, számos programmal, és igazi gyermekmajálissal a pusztasomorjai pihenőparkban – erre a napra a szokatlanul zord időjárás is szünetet rendelt el és igazi nyárral ünnepelte a gyerekeket.

Bizony, a szomorú király megnevettetése volt a birodalom fő problémája abban a mesejátékban, amit az óvónők készítettek a gyerekeknek gyermeknap alkalmából csütörtökön. A feladatot aztán egy ügyes inas oldotta meg, aki vidám csellel jól megleckéztette a rátarti szakácsokat. Az óvónők hagyományosan gyereknapkor lepik meg az összes óvodást egy mesejátékkal, aminek mindig a nevettetés a fő célja.

De más is várt az ovisokra a héten. A szentjánosi tagóvodában Juhász Katalin énekesnő gyerekdalokkal lepte meg őket az udvaron. A tavasz és a szép idő jócskán megváratta idén a gyerekeket, de szerencsére megérkezett, így sok tavasz, vidám dalt énekelhettek közösen az előadóval.

Szombaton délután pedig a pusztasomorjai játszó és pihenőpark telt meg a családokkal. A szép időben rengetegen látogattak ki, járták végig a színes programokat, szórakozásokat és ízletes finomságokat kínáló sátrakat, játszóeszközöket.

Aki bejárta a parkot, találkozhatott ugrálóvárakkal, trambulinokkal, kipróbálhatta magát a mászófalón vagy a vízben taposható gömbben is. Íjászkodhattak vagy ostort pattinthattak a bátrabbak, csúszkálhattak, de sok más szórakozás is várt rájuk.


Galéria a gyermeknap képeire kattintva!

A pihenésre a kézműves sátrak adtak alkalmat. Az éhesekre többek között a Dr. Oetker palacsintás sátra várta, ahol a cég alkalmazottai dolgoztak gőzerővel, önkéntesen a gyerkőcök örömére. Itt nemcsak kóstolhattak, de jótékonykodhattak is, a cég a mosonmagyaróvári Példa egyesülettel fogott össze a helyi gyerekekért.

A szervezők fő célja, hogy minden korosztály találja meg a neki való szórakozást a legkisebbektől a legnagyobbakig. Idén számos egyesület, magánszemély segítette a rendezvényt munkájával. A színpadon a népszerű Aranykapu zenekar koncertje villanyozott fel mindenkit. De számos más produkciót is láthattak itt a nézők a bohócoktól a jánossomorjai zumbásokig.

A közönséget Lőrincz György polgármester is köszöntötte. Elmondta, hogy az önkormányzat számos gyerekeket érintő intézkedése és rendezvénye, így a mostani is azt szolgálja, hogy az itt ülő picik minél inkább otthon érezzék magukat a városban, erős kötődésük alakuljon ki. A vezetők egyik legfontosabb célja a helyi bölcsőde bővítése. De a játszóterek felújítására is nagy szükség van, a jövőben a két másik városrészben is tervez játszótér-megújítást az önkormányzat.

A városi gyermeknap érdekében sokan fogtak össze. Az önkormányzat és a művelődési ház mellett a városüzemeltető, a civil szervezetek, önkéntesek, közösségi szolgálatot végző fiatalok, kézművesek, cégek, vállalkozások egyaránt megtettek mindent, hogy ez a nap valóban a gyerekek öröme legyen Jánossomorján.

 

JTV – HT

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-