Két nap alatt nyolc csapattal vett részt Jánossomorja a körzeti tűzoltó versenyeken, ami aktivitás szempontjából egyedülálló a környéken. Múlt pénteken Bezi adott otthont a gyerekcsapatoknak, ahonnan a mieink öt első hellyel térhettek haza. Külön díjazták a leggyorsabb futót, a leggyorsabb szerelést, de csapatban is sikerült arany és ezüstérmeket szereznünk. Az iskola és a tűzoltó egyesület összehangolt munkájának köszönhető, hogy az egy hónapos felkészülés után ilyen kiváló eredményeket értek el fiataljaink a megmérettetésen.

Galéria a képre kattintva!

 

A felnőttek szombaton a levéli sportpályán mérték össze tudásukat szerelésben és staféta futásban. A Jánossomorjáról induló három férfi és egy női csapatnak csupán egy hét állt rendelkezésére, hogy felkészüljön a versenyre. Nincs még egy olyan település, amely ilyen nagy létszámban vett részt a megmérettetésen. Az önkéntes tűzoltó csapatok és rendezvények legnagyobb vonzereje az összetartó közösség és a kiváló hangulat. A szombati versenyre közel ezer ember gyűlt össze, vagy résztvevőként, vagy szurkolóként a pálya szélén.

Galéria a képre kattintva!

 

Bár a jánossomorjai gyerekek komoly sikereket érnek el a különböző versenyeken, idősebb korban jelentős a lemorzsolódás, így később csak néhányan válnak a felnőtt csapat aktív tagjaivá. Az egyesület egyik komoly célja, hogy a kiváló eredmények megtartása mellett ezen változtasson. Reményeik szerint a jövőben egyre több tehetséges diák maradhat aktív önkéntes tűzoltó felnőtt korban is.

A járási megmérettetés mindig alkalmat ad az egyesületnek arra is, hogy nagyfödémesi barátainkkal találkozzanak, akik rendszeres meghívott vendégei a versenyeknek.

 

PK – KÉ – JTV

-hirdetés- -hirdetés-