Elkezdődtek az új lakóházak kialakítási munkálatai az új telkeken. Az önkormányzat múlt kedden adta át az új Kertalja utcai területeket a tulajdonosoknak. A város célja teljesült, április végére az összes telek közművesített és a murvás út is elkészült a területen, így több helyen már meg is kezdték az építkezést a tulajdonosok. Eddig 15 telek kelt el itt, pár nagyobb vár még gazdára.

A város telekkialakítási programja főként a helyi kötődésű fiatalok lakáshoz jutását kívánja segíteni. Hosszas előkészítés után tavaly nyártól lehetett itt telket vásárolni. De iker-, vagy sormegoldású társasház is épülhet ide, ami a város reményei szerint szintén a helyi fiataloknak ad majd lehetőséget. Most a Móricz Zsigmond utcához közeli Kertalja utcában indulhat meg az élet, de ősszel az e mögött fekvő Szőlőskert utcában is meghirdetik a telkeket eladásra. Itt már csak kisebb, de eddig is keresettebb 500 és 700 négyzetméter közötti, összesen 18 telek várja a vásárlókat.

Lőrincz György polgármester elmondta, az elsődleges célt sikerült elérni, a vásárlók zöme jánossomorjai, vagy jánossomorjai kötődésű fiatal, akik ki is tudták használni az önkormányzat által nyújtott, akár félárú kedvezményeket is. Kiemelte, várhatóan a következő telekvásárlásnál is hasonló kedvezményekre számíthatnak a helyi, vagy innen nem régen elköltözött jánossomorjaiak. De a nem helyieket is várja kisebb kedvezményekkel Jánossomorja.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-