Élőzenés koncertekkel ünnepelt Jánossomorja a városi majálison. De a sokakat megmozgató rendezvényen újra retró hangulatot idéztek a vidám felvonulók és a főzősátrakban is remekművek készültek idén is.

Felverték a csendet korán reggel a Jánossomorjai Fúvószenekar tagjai a város utcáin. Hagyományos reggeli ébresztőjük már több évtizedes szokás. Több háznál köszönték meg most is a térzenét egy kis itókával. De nemcsak a fúvósok dolgoztak a munka ünnepén, a sportpálya sátraiban már kora reggeltől dolgoztak a civil főzőcsapatai. Idén is közel százan főztek, sütöttek egy-egy cég, vállalkozás vagy egyesület színeiben. Akadtak rutinos résztvevők, akik évről évre elmaradhatatlan részvevői a munkának. De akadtak, akik most először vagy másodszor próbálják ki a bulit, és készítenek valamit a város polgárainak, az önkormányzat támogatásával. Sokféle finomság készült, mindenki a saját cégére vagy specialitása szerint dolgozta ki a menüt, hogy minél több érdekesség közül válogathasson a nagyérdemű. Kóstolhattunk halat, vadételt, palacsintákat, a Binder ukrán dolgozóinak jóvoltából ukrán tésztaételeket. A cég egyébként nemcsak külön kis majálissal fogadta a lakókat és a dolgozókat, hanem adományokat is gyűjtött, amit a pörköltfőzés díjazásán adtak át. A helyi polgárőrséget 100 ezer forinttal támogatta a cég és a dolgozók. De a főzőcsapatok is átvehették a város köszönetét, áldozatos munkájukért és kiváló receptjeikért. A tapsok megérdemeltek voltak, a vidámságot pedig idei is magukkal hozták a főzőcsapatok a sátrakból.

Galéria a képre kattintva!

Dél előtt azonban az időbe is visszacseppentünk ismét. A csapatok, vállalkozó kedvűek a régi felvonulások hangulatát elevenítették fel. Munkagépek, szekerek, régi és még régebbi járgányok, mosolygós idősek és fiatalok vonultak a templomtérről a sportpályáig, útba ejtve a művelődési ház előtti tribünt, ahol régen a pártvezetők köszöntötték a népet. Most itt a város és a barátok, egyesületek lengették az üdvözlő zászlókat.

A gyerekek sem unatkoztak a pályán. A palacsintázás mellett számos gyerekprogram, játék várta őket a pályán, nemcsak különböző vizes, ugrálós, levegős játékok, hanem sok egyesület, önkéntes is szórakoztatta a város lurkóit a majálison. A színpadi programok sorát a helyi előadók nyitották meg, színvonalas produkciókkal. Láthattuk az alapfokú művészeti iskola növendékeinek kedves tánckoreográfiáit. A nyugdíjasklub is műsorral készült. Tánckaruk apácás filmzenével és apácás slágerrel egybegyúrt tánckoreográfiát adott elő. A kórus pedig vidám és nosztalgikus dalokat választott koncertjére. A Tititá Néptánccsoport most a mosonmagyaróvári Csalogató gyermektánccsoporttal egészült ki. Több tájegység táncait mutatták be, közösen a gyerekekkel. A színpadon a Sárarany zenekar muzsikált. A mulatós muzsika is teret kapott a színpadon, de az operett rajongók is tapsolhattak, hiszen testvértelepülésünk Magnólia triója lépett fel a legismertebb slágerekkel. A szervezők idén is az élőzenés koncerteket mellett voksoltak, ezért kora este Dallos Bogi és zenekara adott koncertet, főként a helyi fiatalokat megmozgatva. Sokan énekelték vele slágereit, különösen a We all-t, és valóban, ahogy a szöveg szól, mindannyian együtt lélegeztek. A nemcsak énekesként, hanem műsorvezetőként is népszerű, győri származású előadó a helyi fiataloknak is üzent, hogy merjék megvalósítani álmaikat, amihez kitartás és sok munka kell.

Galéria a képre kattintva!

Az est fénypontja Pápai Joci nagykoncertje volt. Az előadó a hétvégét már az Eurovíziós Dalfesztiválon töltötte, ahol Magyarországot képviseli majd itt is előadott dalával. A sikeres előadó elmondta, komoly megmérettetés számára újra az Eurovízió, de a korábbi próbák és találkozások során mégis a laza hangulatot adták át neki a fellépőtársak.

Az önkormányzat 20 millió forintot különíthetett el idén a városi nagyrendezvényekre, melyek egyik legfontosabbja a majális. Lőrincz György polgármester szerint azonban a rendezvény lelkét mégis a helyi fellépők adják.  A másnapi munkanap ellenére sokáig tartott a buli a sportpályán. Május elseje a munkavállalók nemzetközi szolidaritási napja, egyben Magyarország Uniós csatlakozásának ünnepe is.

 

 

 

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-