Ismét munkásszállásokat vizsgáltak Jánossomorján. A múlt héten több szakhatóság fogott össze, és meglepetésszerű ellenőrzéseket hajtottak végre a város több olyan ingatlanjában, ahol szállás vagy albérlet jelleggel többen laknak. A razziában részt vettek a kormányhivatal járási építésügyi- és népegészségügyi osztályai, a bevándorlási hivatal, a város hivatalának adóügyi és szálláshelyekben illetékes munkatársai, illetve a győri és a jánossomorjai rendőrök is.

A jánossomorjai rendőrőrs járőrei – korábbi felvétel – JTV

Számos nagyobb ingatlant is ellenőriztek a hatóságok és úgy tudjuk, több észlelt hiányosság kapcsán is indulhat eljárás, ám zömében rendezett viszonyokat találtak az illetékesek. Ez annak is köszönhető, hogy már több problémás ingatlannal, illetve a közösségi szabályok ellen vétő lakókkal szemben fellépett az önkormányzat, illetve a helyi rendőrség az elmúlt hónapokban. Ezek mindegyike olyan eset volt, amikor az albérletekben, szállásokon lakók már nagymértékben zavarták a szomszédságot, a környéken lakókat, akik több esetben a hatóságokhoz, a városhoz is fordultak. A rendbontókat a hatóságok figyelmeztették.

A mostani ellenőrzésektől alapvetően megelőző, a nem tolerálható viselkedésektől elrettentő hatást remél a város, főként a hamarosan tetőző mezőgazdasági szezon előtt. Éppen ezért az ellenőrzések tovább folytatódnak. A helyi rendőrőrs kiemelten figyeli a közösségi együttélés szabályai ellen vétő magatartásokat a szálláshelyeken és környékükön, ami heti rendszerességgel végzett megfigyeléseket jelent. Ez a mosonmagyaróvári kapitányság és az önkormányzat korábbi egyeztetéseinek eredménye.

Jánossomorja Város Önkormányzata tavaly indította el az összehangolt, több illetékes hatóság által végrehajtott ellenőrzéseket, de gyalogos rendőri járőrözést is kért a nyári időszakban a központokban. Évekkel korábban egy önkormányzati eseti bizottság is foglalkozott a problémával, akkor az a megállapítás született, a bűnesetek száma a belső migrációtól nem növekedett, a bűncselekmények zömét továbbra is helyiek követték el, ám a lakosság biztonságérzetét jelentősen rontják a viselkedési normákat nem tisztelő vendégek. Többek között ezért is alkotta meg a város a közösségi együttélés szabályait taglaló rendeletet.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-