Országos szinten is kiemelkedő: 110-szeres véradót is köszönthettek pénteken, amikor a Vöröskereszt és Jánossomorja Város Önkormányzata a jubiláló véradókat ünnepelte. Ezzel a hagyományos vacsorával köszöni meg a város jelképesen a véradók önzetlen áldozatait évek óta.

Mihályi Mária, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének területi koordinátora is köszöntötte a jubiláló váradókat péntek este a Művelődési Házban. Beszédében kiemelte, a véradók példái az összetartásnak, a segítőkészségnek, egymás tiszteletének és elfogadásának. Az önkormányzat nevében Lőrincz György polgármester is méltatta a véradók önzetlen segítségnyújtását. Az ünnepségen a jubiláló véradók oklevelet, egy üveg italt, virágot, illetve emlékérmet vehettek át a Vöröskereszt munkatársaitól. A MOSON-SZÉL Egyesület tagjai pedig vicces jelenetekkel, könnyed dalokkal köszöntötték az ünnepelteket.

Idén 45-en értek el városunkban kerek számú véradást, közülük 26-an vettek részt a rendezvényen. Horváth Imre 18 éves kora óra évente négyszer nyújtja karját segítségre, összesen 112-szer adott vért. Ez a szám a megyében a negyedi-ötödik legmagasabb, de országosan is kiemelkedő. Jánossomorján évente kétszer, májusban és októberben szervez a Timárné Biró Anita vezette helyi Vöröskereszt véradást, emellett több helyi cég is biztosít külön alkalmakat munkatársainak. Városunkban több év kihagyás után 2017 óta köszöntik újra a jubiláló véradókat, az Önkormányzat és a helyi Vöröskereszt vacsorával és műsorral köszöni meg a segítségnyújtást.

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-