Maszkok és ötletes maskarák kavalkádja jellemezte idén is a központi alsós farsangi bált, amit a művelődési házban tartottak meg szombaton. De nemcsak az iskolások, hanem óvodás társaik is megünnepelték a farsangot.

Vége-hossza nem volt szinte a jelmezesek felvonulásának szombat délelőtt a művelődési ház nagytermében, ahol a központi alsó tagozat tartotta hagyományos farsangi bálját. Rengeteg kisgyerek öltözött be, hogy mókázzon. Felsorakoztak a szuperhősök, a legérdekesebb foglalkozások, a legszeretettebb mesefigurák is a nagyteremben.

Galéria a képre kattintva!

Az iskola számára nagyon fontos, hogy minél többen öltözzenek be, de nem szeretnének ebből versenyt, hiszen nem is a jelmez értéke, inkább a szórakozás a fontos. A szülők is segítenek, nemcsak a készítésben, kiválasztásban, hanem abban is, hogy bátorságot öntsenek a gyerekekbe.

Az iskola a szülői közösséggel szervezi a bált, akik igazán lelkesen vetik bele magukat a feladatokba, akár a sütemények, szendvicsek készítése terén, akár a szervezést tekintve. A szülői szervezet tagjai sok adományt gyűjtenek, számos rendezvényt szerveznek az év során, az összegyűlt támogatásokból pedig a gyerekek programjait színesítik, emelte ki Molnár Gábor vezető.

Galéria a képre kattintva!

Így volt ez a bálon is, ahol Csepregi Éva gyermekműsora volt az est fénypontja. A neves fellépő két gyermeklemezéről és ismert slágereiből is énekelt. De tánccal és sok játékkal is megmozgatta a fiatal közönséget, megtalálva velük a hangot.

Farsang az ovikban

De a kisebb gyerkőcök is farsangoltak a héten. A szentpéteri és szentjánosi tagóvodákban is farsangi bálokat tartottak. Szentpéteren a Károlyházi Citerazenekar mozgatta meg a kicsiket. Itt is mindenki maskarába bújt. A magas népsűrűségben előforduló szuperhősök itt is biztonságot nyújtottak a tündéreknek, kedves kisállatoknak. A zenekar azt is megmutatta, az egyes állathangokat hogy utánozzák nemcsak hazánkban, hanem külföldön is.  De a legismertebb slágerek helyett itt a mondókák, körjátékok és népdalok, mesezenék kapták a főszerepet, amiket persze mindenki együtt énekelt a zenekarral.

-hirdetés- -hirdetés-