26 kisgyermeket ünnepelt Jánossomorja kedden délelőtt. Az előző fél évben született babákat műsorral köszöntötték. Lőrincz György polgármester a gyermekes családokat segítő önkormányzati támogatásokra hívta fel a szülők figyelmét. Ilyen például több más mellett a bölcsőde fejlesztése és a telekvásárlási kedvezmények is.

Negyedik babaköszöntőjét tartotta az önkormányzat kedden, a művelődési házban, ahol a városvezetés és a védőnők közösen fogadták a kisbabákat és családjaikat. Megható versek és dalok hangsúlyozták a csecsemők fontosságát. Minden gyerkőc városi címerrel ellátott babacsomagot kapott. Most a 2018 második félévében születetteket köszöntötték a kis fogadáson. Ez már a negyedik babaköszöntő volt, a létszámon pedig látszott, a szülők számára is egyre fontosabb az esemény adta érzelmi többlet.

Galéria a képekre kattintva!

Az ünnepelteket és családjaikat Lőrincz György polgármester köszöntötte, aki azt hangsúlyozta, a város számára fontos, hogy minél több család találja meg itt a számítását, ezért igyekeznek számos módon támogatni az itt élő kisgyermekes fiatalokat. A bölcsőde Jánossomorján ingyenes, mert az önkormányzat saját döntése értelmében évek óta nem kér térítést a szülőktől. De a város idei elsődleges célja, hogy bővítse az intézményt, hogy a lehető legtöbb kicsinek jusson hely.

A babákat segítő programok között van a játszóterek felújítása, az iskolák, óvodák fejlesztése, az ingyenes bárányhimlő-oltás, és az is, hogy az egészségház felújításában a védőnői szolgálat is megújul a nyáron. A családok számára is több program jelent nagy segítséget a Jánossomorján maradáshoz. A polgármester hangsúlyozta, a helyi közösségek fejlesztése a legfontosabb feladat, amit már a babáknál el kell kezdeni.

 

Galéria a képekre kattintva!

 

Tavaly ötven babát hozott a jánossomorjai gólya. Ez az elmúlt évekhez mérve átlagos számot jelent. Magyarországon 1981 óta csökken a népesség. Jánossomorja lakossága az utóbbi pár évben kissé emelkedett, jelenleg közel 6100-an élnek itt, de a helybe született gyermekek létszáma nagyjából változatlan.

 

 

JTV

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-