Egészségházként újul meg az orvosi kombinát. Teljesen átalakítják az épület belső részeit, így a betegek számára is megfelelőbb szerkezet jön létre a várhatóan 60 milliós belső felújítás után. A rendelő felújítási szándéka már tavaly felmerült a város részéről. Akkor sok egyeztetést is folytatott a polgármester és a városüzemeltető vezetője az itt dolgozókkal, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb megoldást dolgozhassák ki.

Tavaly még két ütemben, két év alatt tervezték elvégezni a belső felújítást, de főként a betegek összességében rövidebb akadályoztatása miatt maradtak az egy ütemnél, idén nyáron állnak neki a munkáknak. A tervek már csaknem teljesen készek.

Júliusban és augusztusban várhatóan a művelődési ház ad majd helyet az egészségügyi szolgáltatásoknak Jánossomorján. A meglévő helyet növelni nem tudják, de ésszerűbb átrendezéssel igyekeznek segíteni az orvosokat és a betegeket. A háziorvosi rendelők az épület gyógyszertár felőli részébe kerülnek. A közös várót is felújítják, kényelmesebb térrel és a rendelések ütemezésével oldják fel a zsúfoltságot. A másik szárny a védőnőknek nyújt majd megfelelőbb környezetet. De itt marad a gyermekorvos, a fizioterápia és az ügyelet is, ami háromágyasra bővül.

Az elektromos hálózatot teljesen megújítják, akadálymentes mosdó épül, új burkolatot kapnak a rendelők, és mindenhol kialakítanak egy helyiséget, ahol az orvos kettesben lehet majd a beteggel. A projekt a belső felújításokat érinti, de felmerült a gyalogjárdák és a parkolók bővítésének vizsgálata is.

A felújítást teljessé teszi, hogy kétéves átépítés után mára már megújult gyógyszertár várja itt a betegeket. Ezzel bővebb tereket, új szolgáltatásokat is nyújt a patika és gyorsabb kiszolgálást tesz lehetővé a több pénztár.

 

JTV – HT

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-