Két beruházással zárta az új évet Jánossomorja. December közepére készült el a Malom és a Kápolna zsákutcák burkolata, 20 millió forintos, teljes egészében önkormányzati forrásból. Ezzel az útfelújítások idei terve túl is teljesült. Több terven felüli utat is sikerült idén megújítani, így például a belterületi főút vasútátjáró előtti főútszakaszt.

 

 

A munkák már tavasszal folytatódnak, jövőre legalább öt utcát szeretne felújítani a városvezetés. Ezt segíti, hogy az idei keretösszeg nem fogyott el, több milliós maradványa a jövő évi többletfelújítások alapja lehet. Az önkormányzat útfelújítási koncepciója 2019-ig tervezte felújítani a város összes szilárd burkolatú, de nagyon rossz állapotban lévő útját. A túlteljesített tervek miatt tavasztól már olyan aszfaltos utak következhetnek, amikre ráfér a kisebb javítás, vagy a forgalom indokolta szélesítés, illetve, amik fontos forgalmat visznek, de még kavicsos burkolatúak. A döntést a testület hozza majd meg.

De a közvilágítás terén is fejlesztéseket hozott a december. A Móricz Zsigmond és a Kereszt utcák közötti, eddig sötét szakaszon épített ki közvilágítást a város, illetve a Bercsényi utca végére is helyeztek egy újabb lámpaoszlopot. A több millió forintos beruházást már földkábelekkel alakították ki. Mindkettőt lakossági kérésre építette ki az önkormányzat és a városüzemeltető, teljes egészében városi forrásból.

 

 

JTV

 

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-