A családi ünneplése készítette fel a város gyermekeit számos program a héten Jánossomorján. Iskolában, óvodában, számos intézményben várták őket műsorokkal felnőttek és diáktársak. Az angyalok díszessé varázsolták az erdei fenyőfákat, hogy közösen tegyék szebbé a szegény gyerekek karácsonyát. Erről szólt az alsósok ünnepi előadása pénteken, a Glázer-Kozma Galériában. Az alsósok már nem először tartják itt karácsonyvárójukat, családiasabb, lazább közegben, ünneplőbe öltöztetett teremben. A műsorban ünnepi dalok is felcsendültek. Az iskola ezzel is segít abban, hogy mindenki egyformán átérezhesse az ünnep lényegét.

 

Galéria a képre kattintva!

 

Este a szentpéteri iskolába várták közös karácsonyozásra a családokat. Egy-egy produkcióval szinte minden osztály, szakkör vagy akár baráti társaság készült, így egy hosszú és tartalmas műsornak örülhettek a szülők.

Galéria a képre kattintva!

 

A suli népszerű gitárszakköre megható és vidám ünnepi dalokkal mutatkozott be. A szakkör sok diák számára meghatározó az iskolában. De a diákok segítségével körbejárhattuk a világot is, meghallgatva, hol hogyan ünneplik a karácsonyt. Láthattunk vidám ünnepi táncokat, angyalkákat és fenyőfákat, de a német nyelvet tanuló diákok műsorát is meghallgathatta a közönség. Végül pedig egy felemelő üzeneteket hordozó pásztorjáték mutatta be a pásztorok, a három királyok és a megszülető kis Jézus történetét.

Az iskola kórusának is mozgalmasan teltek a szünet előtti napok. Szerdán a jánosi és a somorjai óvodában adtak koncertet. A gyerekek minden éven nagyon várják az énekkart, akik idén is kiváló előadással örvendeztették meg őket, ismert és ritkábban hallott karácsonyi dalokkal.

 

 

De a kórus kedden a győri Révai Gimnáziumban is vendégszerepelt. Múlt héten előadott templomi koncertjüket mutattak be itt, ismét kiegészülve pedagógusokkal. Az előadást a környék iskoláinak vezetői is végignézhették. A produkció nagy tapsot és sok elismerést kapott. De a koncertet a központi felsőben is előadták a gyerekek diáktársaiknak pénteken.

 

 

A Balassi Bálint Művelődési Ház hagyományosan karácsonyi ajándékként egy ünnepi előadásra invitálta a gyerekeket csütörtökön. Idén a Kolompos Együttesnek tapsolhattak a gyerekek. A gyermekzene műfajában kiemelkedő népzenekar a magyar folk muzsika hagyományaira támaszkodva arra törekszik, hogy a fiatal korosztállyal is megszerettesse a magyar népzenét.

 

 

Most gyermek- és karácsonyi dalokkal érkeztek Jánossomorjára, hogy teljesebbé tegyék az ünnepet. A város könyvtár is ünnepi délutánnal kedveskedett az ide járó fiataloknak. A könyvek társaságában most is társasjátékok, harapnivalók, vidámság és jó beszélgetések várták ide a gyerekeket és családokat.

 

 

 

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-