Az ünnepek előtt ismét sokan gondoltak a segítségre. A szentpéteri óvoda is megszervezte saját cipősdoboz-akcióját. A sok-sok ajándékot múlt héten adták át a város szociális szakembereinek. Játékokat, gyerekek számára hasznos dolgokat gyűjtöttek, hogy rászoruló családokhoz juttassák el azokat. A tavaly életre hívott segítő program egy ovis és szülei kezdeményezésére indult, ami mellé örömmel állt az óvoda és a család- és gyermekjóléti szolgálat is.

 

 

A városban több cég is megmozdult a segítségért hasonló akciókkal. Az önkormányzat idén is élelmiszer-csomagokkal támogatta a rászorulókat Jánossomorján, Hanságligeten és Újtanyán. A családsegítő szolgálat és a szociális bizottság hagyományos akciójában összesen 184 csomagot osztottak ki a héten. A szakemberek minden évben frissített listát készítenek azokról, akiknek segítségre van szükségük. A munkában most Lőrincz György polgármester is segített, az ajándékokat és a jókívánságokat mindenhol nagy örömmel fogadták.

 

 

A csomagok összeállítását a CBA élelmiszerbolt segítette, főként alap élelmiszerek, az ünnepi sütés-főzéshez szükséges nyersanyagok kerültek a táskákba. Gondoltak a családokra és az egyedül élőkre, de az Idősek Klubjának tagjaira is.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-