A legkisebbek is készülnek a közelgő ünnepre. Mindhárom óvodában téli foglalkozások, koncertek köszöntötték a hideg évszakot. November végén a Károlyházi citerazenekar lépett fel Szentpéteren és Szentjánoson. A gyerekek már jól ismerték a zenekart, akik számos alkalommal szólaltatják meg a különböző évszakokhoz illő gyermek- és népdalokat az óvodákban. A ma már ritkán hallható népi hangszeres együttes most is közösen énekelt a gyerekeknek.

 

Galéria a képre kattintva!

 

A tél azonban a karácsony közeledtét, az adventet is jelenti. Szentjánoson a héten a Szálljatok le karácsonyi angyalok című ovigalériát nyitották meg a gyerekek. Szívhez szóló betlehemi játékot mutattak be, kedves dalokkal, jelenetekkel. Nemcsak a szent család, a három királyok vagy a pásztorok hoztak ajándékot a Jézuskának, hanem az erdei állatok is meglátogatták. A műsort az egész óvoda megtapsolhatta.

 

Galéria a képre kattintva!

 

A karácsonyváró jelenet egyben a várbalogi Németh Mihályné Piri néni munkáit is köszöntötte. A horgolással és egyéb kézműves technikákkal készült angyalok, hópelyhek, karácsonyfadíszek az ünnep méltó ékei lehetnek. Ezeket most az óvoda látogatói is megszemlélhetik a várakozás időszakában.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-