Minden gyerekhez benézett a Mikulás csütörtökön Jánossomorján. Délelőtt az óvodákba és az iskolákba kopogtatott be, este pedig teli zsákjával végigjárta a várost és a főtereken összegyűlt családokat lepte meg ajándékokkal.

Elsőként a somorjai óvodába kopogtatott be a mikulás idén. A kicsik lelkesen üdvözölték, a bátrabbak persze mindjárt arra voltak kíváncsiak, hogy mit rejt a puttony. De hogy ezt megtudják, előtt még be kellett mutatniuk ének- és verstudásukat. A szép versekért és dalokért a jutalmuk természetesen ajándékcsomag volt.

 

Galéria a képre kattintva!

 

A jánosi oviban bábjáték kacagtatta meg a mikulásra várakozó kicsiket, akik feszült figyelemmel hallgatták a két jegesmedve és a télapó történetét. És természetesen közben ide is megérkezett a nagyszakállú. Az ovisok rajzban mondták el neki, hogy mit kérnek tőle, de ők is készültek versekkel és énekekkel is.

Nem hiába várták a nagyszakállút a péteri ovi lurkói sem. Itt olyan gyerek is akadt, aki kicsit megszeppent a mikulástól, igaz, ide már magával hozta krampuszát is. Az ajándékok azonban mindenkit jobb kedvre derítettek.

Az iskolába is bekopogtatott Mikulás. És bizony még a nagyobbacska gyerekek is kicsit megilletődötten fogadták. Itt már egy kis suhintás is járt a virgáccsal azoknak, akik sokat rosszalkodtak idén. Az elsősöknek a távol lévő tanító nénijük üzenetét is átadta a télapó.

 

Galéria a képekre kattintva!

 

Délután rénszarvasszán helyett lovaskocsin és egy egész manócsapattal érkezett meg a mikulás a szentpéteri templomtérre, az összesereglett gyerekekhez, akik alig várták, hogy személyesen találkozhassanak és fényképezkedhessenek vele.

Közben már Szentjánoson is feszült várakozással gyülekeztek a lurkók, akik manók vezényletével énekelve hívták a télapót. Nem hiába, mert nagy sokára ide is megérkezett manókíséretével. Itt a kicsik megígérték neki, hogy jövőre még jobbak lesznek, mint idén, és még versekkel is kedveskedtek a nagyszakállúnak. Cserébe a manócskáktól édességet és mogyorót kaptak.

A városi mikulásjárást idén már harmadszor rendezték meg Jánossomorja három különböző pontján és láthatóan évről évre nagy sikere van. A fáradhatatlan mikulást a somorjai gyerekek is rajzokkal várták és a nagyszakállú itt is megígérte, hogy jövőre természetesen visszatér.

-hirdetés- -hirdetés-