A második adventi gyertya fényénél ünnepelhetett a város Mosonszentpéteren, a templomtéren. A karácsonyvárás színes programokkal várta a városlakókat és a távolabbról érkezőket.

A szentpéteri óvoda gyerekei nyitották meg idén a karácsonyi forgatagot a péteri templomtéren. A gyerekek sokat gyakoroltak a műsorra, hiszen minden csoport karácsonyi versekkel és dalokkal készült. De egy különleges trombitaszólót is hoztak az ünneplőknek, egy ovisuk jóvoltából. A második gyertya lángja mellett a Balassi Bálint Nyugdíjas Klub kórusa is karácsonyi dalokkal idézte meg az ünnepet.

 

Galéria a képre kattintva!

 

Az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei vidám koreográfiákkal készültek a forgatagra. Bár az időjárás kegyes volt a kilátogatókhoz, gyorsan fogyott a forró tea és a forralt bor is a sátraknál, amivel nemes célt szolgáltak a vásárlók. Évek óta hosszú, kígyózó sorok állnak a lángosos sátornál is, de a befolyt összegnek itt is megvan a helye, a szentpéteri ovisokat segítik ezzel a szülők. A kilátogatók ilyenkor nemcsak a programok miatt jönnek, karácsony közeledtével a jótékonyság is fontos a városlakóknak. Az este végén a 15 éves Püski énekkar adott ünnepi koncertet a szentpéteri templomban, ahol egyházi és világi énekekkel szórakoztatták a közönséget.

-hirdetés- -hirdetés-