A 86-os főút mellett lakók számára különösen örömteli építkezés kezdődött el a héten: Gyalogátkelőt épít az önkormányzat a Rákóczi utca és a Liget köz torkolatához. Az átkelő és a világítás kiépítése gyors ütemben halad, az előkészítés és egyáltalán, a létesítés elérése azonban több mint egy éves munkája az önkormányzatnak.

 

A város a főút melletti állapotokat évek óta szeretné élhetőbbé tenni. Ennek része volt az éjszakai kamionkitiltás és a teljes tranzit teherforgalom elterelése, amire jövő novembertől nyílik lehetőség. A biztonságos átkelés fokozásért több zebrát is építtet a város, amihez korábban a közút kezelőjével végeztek felméréseket. Elsőként a szerelvénybolt előtti átkelő épül meg, több mint négy millió forintból, de jövőre még egy zebrát szeretne a városvezetés, a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Bartók Béla utca torkolatához.

 

 

E mostani átkelő erős megvilágítást kap, fénysorompót azonban nem. Egy országos szinten is új tábla kerül ide tavaszra, a hazai engedélyeztetési eljárás lezárulta után. A gyalogátkelő tábla figyelmeztető fényjelzéssel kombinálva hívja majd fel a figyelmet a zebrára.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-