Hosszú évek útkeresése után úgy tűnik, ismét járhatnak helyi piacra a jánossomorjaiak. Mostantól minden péntek reggeltől árusokkal és vásárlókkal telhet meg a jánossomorjai Balassi Bálint Művelődési Ház udvara. A piac most alulról jövő kezdeményezésre éled, az egyik árus szervezte meg a kollégákkal illetve a művelődési házzal és a várossal az újra indulást.

 

 

 

A művelődési ház infrastrukturálisan teljesen megfelel a piac feltételeinek, ezért került ide a vásár. Pénteken már több terméket is megtalálhattunk itt, húsárukat, kézműves sajtokat és szörpöket, gyümölcsleveket, zöldséget, gyümölcsöt és ruhaneműt is. A szervezők szerint a kör még bővülni fog, ahogy egyre több vásárló is rátalál majd az udvarra.

 

 

 

Nemcsak idegenből érkezett árusokat várnak, kifejezetten a helyi termelőknek, mestereknek is szeretne teret adni a város a jánossomorjai piaccal. Az elárusítás helyi feltételeiről a Balassi Bálint Művelődési Házban kaphatunk tájékoztatót. Az önkormányzat örül a piac elindulásának, hiszen évek óta felmerül a szándék, de eddig nem sikerült a megvalósítás. A polgármester reméli, állandó, minőségi termékeket, házias ízeket kínáló piac létesül most a városban.

 

 

 

 

JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-