Ismét látványos és ízletes különlegességekkel zsúfolt asztalokkal várta a látogatókat a Tökfesztivál. A rendezvény nemcsak a közönség és a termények magas száma miatt kiemelkedő a városban, hanem abban is, hogy mennyi szervezet, intézmény, magánszemély fog össze a színvonalas rendezvényért.

Különleges figurák jelentek meg a városban az elmúlt héten, ami azt jelentette, hogy közeledik a város egyik legtöbb embert megmozgató rendezvénye, a Tökfesztivál. A szervező társaskör egyesület mellett rengeteg helyi szervezet és magánszemélyek fogtak össze, hogy a művelődési házat idén is feldíszítsék a tökfesztiválra. Az iskolások és ovisok különleges őszi díszeket, képeket készítettek. A helyi civilek pedig egész évben gondosan ápolták a kertjüket, hogy a hagyományos ünnepre minél több terménnyel tudjanak készülni. A kiállítás mellett rengeteg finomság várta a kilátogatókat, akik mindent végig is kóstolhattak. A finom sütemények után az ínyencek különleges sajtokat is megízlelhettek.

 

Galéria a képre kattintva!

 

Idén először egy különleges versenyt is hirdettek a szervezők, chili paprika evő versenyen mérhették össze tűrőképességüket a vállalkozó szelleműek. A verseny meglepő eredménnyel ért véget, és kiderült a jánossomorjaiak nagyon jól bírják a csípős ízeket, hiszen szinte mindenki megette még a legerősebb paprikát is.

 

Az udvaron a már hagyományos tökfaragás várta a gyerekeket és a felnőtteket is, akik idén is a legkülönlegesebb töklámpásokat készítették el, ami aztán este a felvonuláson hasznosnak is bizonyult. Vannak, akiknél nem csak a fesztiválon szokás, hogy töklámpást faragnak az év ezen szakaszában.


A szervező Társaskör egyesület tagjai pedig rendületlenül sütötték a tócsnit és a lángost is az éhes szájaknak, de ilyenkor nem olyan megerőltető a munka. A kiállítók között sokan vannak, akik hosszú évek óta járnak a tökünnepre, hiszen családi hagyomány lett a Tökfesztiválon való részvétel.

 

A 14. tökfesztiválra idén is rengetegen voltak kíváncsiak, a művelődési ház belül és kívül is zsúfolásig megtelt, a két nap alatt közel 1500 látogató fordult meg itt. Szürkületkor pedig a vigyorgó, grimaszoló töklámpások ismét útra keltek, hogy elűzzék az átró szellemeket környékünkről.

 

-hirdetés- -hirdetés-