A városnapok mára szinte őszi fesztivállá bővült. Egyik csúcspontja a főtérre várta a közönséget szeptember első hétvégéjén. Itt különleges kiállítások, kedves helyi csoportok és neves sztárfellépők kínáltak könnyed szórakozást. A városnapok idén a Polaris Fesztivállal is együttműködött, hogy tökéletesebbé tegye a bulit a városközpontban.

Mikimanót és Paffot a bűvös sárkányt is elhozta nekünk a 100FolkCelsius zenekar szombat délután a városnapokra. A zenekar tagjai elevenítették fel a mesebeli szereplőket. Bár zenéik leginkább a gyerekeknek a szólnak az idősebb korosztály is együtt énekelte a dalokat a zenészekkel. Varga Miklós méltán híres dalaira is sokan voltak kíváncsiak a délután folyamán. A Vén Európát szinte kánonban énekelte a közönség a zenésszel. A zenész leghíresebb dalaiból és színművekből válogatott össze egy csokorra valót.

 

Galériák a képekre kattintva!

 

A Balassi Bálint Nyugdíjas Klub Civil Társasága színes táncokkal kápráztatta el a közönséget. A táncnak pedig nem volt vége, a Tititá Néptáncegyüttes koreográfiáira is sokan látogattak ki a sátorba.

A Helytörténeti Gyűjtemény udvarán eközben ételkóstoló várta a vendégeket az itt lévő régi receptkiállítást kiegészítve. A Glázer-Kozma Galériában pedig Halmi-Horváth István mosonmagyaróvári festőművész kiállítását csodálhatták meg a résztvevők. A művész különös alakzatokkal és színekkel dolgozik, képei mindenki számára mást és mást jelentenek. A városnapokat köszöntő tárlat október 20-ig látható.

 

 

Az este további részében az önkormányzattal együttműködő 3. Polaris fesztivál nyújtott szórakozási lehetőséget a városiaknak. Opitz Barni és Horváth Tamás is fergeteges hangulatot varázsolt a színpadra, de az este egyik legjobban várt produkciója a PaDöDő együttes koncertje volt.

 

 

 

A sorok között minden korosztály együtt énekelt a zenészekkel, hiszen az idén 30 éves zenekar slágerei kortalanok. A szervezők elmondták, jövőre szeretnék kicsit átalakítani a Polaris fesztivált. 2019-ben egy retró bulival és egy DJ-k éjszakájával is készülnek a közönségnek két külön alkalommal. Az idei bulit pedig nagy sikerrel zárták, az éjszaka folyamán fellépett még DJ Sterbinszky, Pixa és Jamina is.

 

KÉ – JTV

 

-hirdetés- -hirdetés-