Idén 470-en álltak rajthoz a Fut a városon, ami Jánossomorja legnépszerűbb és legjobb hangulatú tömegsport rendezvénye. Idén is minden iskolai osztály megmozdult, sok felnőtt és sok család is végigfutotta a távokat. Ismét itt vendégeskedtek testvérvárosunk, Nagyfödémes diákjai is, szép sikereket elérve.

Nem gyalogos üldözésre indultak nagy lendülettel a rendőrök szeptember 7-én, pénteken. Régi tervüket teljesítve álltak rajthoz a helyi és a mosonmagyaróvári őrs tagjai a város legnagyobb tömegsport rendezvényén. De a nap folyamán a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki tehetett az egészségéért, és lefuthatta a neki kijelölt távot.

 

Galériák a képekre kattintva!

 

A legnépesebb csoport az ovisoknál volt, nekik 400 métert kellett futniuk az edzőpályán. Velük rajtoltak a nyugdíjasok is, akik, igaz kicsit lassabban, de eredményesen teljesítették a távjukat. Aztán szépen sorban az összes korosztály rajthoz állt. Idén is ellátogattak hozzánk Nagyfödémes testvértelepülésünk diákjai, hogy összemérjék erejüket a jánossomorjai gyerekekkel. A rendezvénynek pedig csapat összekovácsoló eredménye is van.

 

 

Az iskolás csoportok után a felnőttek is meggyőződhettek róla, hogy ki a leggyorsabb a városban. Három kategóriában állhattak rajthoz a versenyzők. A befutónál volt, akit a gyermeke buzdított a minél jobb eredmény elérésében, de olyan tanárt is láttuk, akivel diákjai közösen futották le az utolsó métereket.

A nap zárásaként még egy utolsó, közös futásra hívták a szervezők a résztvevőket, ahol tényleg nem számított már más, csak az együtt futás, sportolás öröme.

 

 

KÉ – HT

-hirdetés- -hirdetés-