Július végével elkezdődött a rendőrség és a polgárőrség fokozottabb utcai járőrözése Jánossomorján. Nemcsak szolgálati járművel dolgoznak: A rendőrök gyalogosan, esetenként kutyás járőrrel jelennek meg a fontosabb tereken, utcákon, főként a kora esti órákban. A polgárőrség is ad gyalogos szolgálatot, de ők e héttől már szolgálati kerékpárokkal is járőröznek a város teljes területén, nagyobb szakaszokat is bejárva.

 

 

A hatóságok nemcsak a főutcát, a parkokat, tereket figyelik, hanem a játszótereket is, mert a közelmúltban itt is akadt példa a közösségi együttélés rendszabályainak megsértésére.

 

 

A járőrözésnek elsősorban megelőző szerepe lesz, de a rendőrség nyomatékosan kéri a lakosságot, ha veszélyes, szabálysértő magatartást, esetleg bűncselekményt észlelnek, ne a közösségi oldalakon osszák meg a problémát, hanem azonnal hívjanak rendőrséget, polgárőrséget a hatékony segítség érdekében.

 

 

Nemrég a város kérte a hatóságokat az aktívabb, esti jelenlétre, hogy megakadályozzák a közösségellenes magatartásokat, amiket első sorban a vendégmunkások, de a rendőrőrs szerint több esetben egyes helyiek is tanúsítottak.

 

 

 

 

 

A városvezetés a közterület-felügyelet létszámát is szeretné bővíteni. Erről ősszel dönthet a képviselőtestület. Egy felügyelő alkalmazása éves szinten nem egész hárommillió forintot jelenthet a városnak, ami elérhető összeg lehet a költségvetés számára.

 

 

 

 

JTV – HT

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-