Tízen sérültek meg egy buszbalesetben kedden délután, Hanság-Nagyerdőnél, a 86-os főúton. Az út 167-es kilométerszelvényénél egy Bősárkány irányába haladó, munkásokat szállító céges autóbusz szaladt bele az előtte haladó szlovéniai félpótkocsis nyerges vontatóba, ami – helyszíni beszámolók alapján – az előtte dolgozó, figyelemfelhívó jelzésekkel ellátott közútkezelős autó miatt fékezhetett. A baleset részleteiről a helyszínen a rendőrségi sajtószóvivő csupán annyit mondott, annak körülményeit még vizsgálják, így bővebb megállapításokat tenni jelenleg nem lehet.

A kamionba rohant buszban tízen sérültek meg, nyolcan könnyebben, ketten súlyosan, de nem életveszélyesen. A legsúlyosabb sérült a busz vezetője volt, akit a tűzoltók csak hosszas, megfeszített munkával tudtak kivágni az összeroncsolódott járműből. Nem hivatalosan úgy tudjuk, a lábán szenvedett sérüléseket. Őt egyből a helyszínen már várakozó mentőhelikopterbe emelték és kórházba szállították.

A helyszínre több mentőautó és tűzoltó érkezett, köztük elsőként a jánossomorjai önkéntesek – akik megkezdték a mentőknek, és a rögtön utánuk érkező hivatásosoknak való segédkezést, a vágás gyulladás elleni fecskendős biztosítását.

A baleset miatt hosszas útzár alakult ki a főúton, a torlódás mérséklése érdekében még az M1-es autópálya lehajtót is lezárták. A mentés csak öt óra után engedte a forgalom félpályás megindítását. A várakozás miatt a hanságligeti diákokat csak hosszas késéssel tudták hazaszállítani, de végül mindenkit hazavittek a jánossomorjai iskolabuszok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JTV – HT

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-