Zenés irodalmi találkozások

Március 8-a a nemzetközi nőnap. Jánossomorján is sok virág köszöntötte a szebbik nem tagjait, a művelődési ház pedig irodalmi és zenei köszöntővel várta az ünneplő hölgyeket és urakat szombat este.

Szükség van a gyakorlott mozdulatokra nőnap tájékán a virágboltokban. Temérdek gyönyörű virág, cserepekben, szálasan, és még több kuncsaft. A nőnap az év egyik legkeményebb ünnepe a virágboltokban. De néha nemcsak a munkával, hanem a vevő igényével, vagy éppen férfias felületességével is meg kell küzdeni. A virágvásárlásnál néha feladják a leckét a férfiak a mindezt mosolyogva tűrő hozzáértőknek, de akad olyan is, aki inkább ötletességével, kreativitásával tűnik ki mondta el Makk Dóra virágkötő, üzletvezető.

 

 

Azért mégis az év legszebb napjainak egyike ez, hiszen a hölgyeket ünnepelve a tavasz is beköszönt már ilyenkor. Ez a kért virágokban is látszik. Sláger ilyenkor a rózsa és a tulipán, és a különböző színes, tavaszi csokrok. Ezt már Mucskáné Farkas Csilla virágkötő, üzletvezető mondta el, aki szerint az év legszebb ünnepe ez, hiszen a tavaszvárás is megjelenik a csokrok hangulatában. Azért vidáman hozzátette, akinek nőnapra már pont elege van a virágokból, mert például azokkal dolgozik, mást is remélhet, például finom csokit.

 

 

A csoki mellett a megható koncert is hagyományos nőnapi ajándék Jánossomorján. A RizikóFaktor zenekar és a művelődési ház nőnapi koncertje idén a férfiak és nők közötti találkozásokat járta körbe. Randevúk, összegabalyodott pillantások, vagy soha többé nem látott, mégis emlékezetes szempárok… Dalok, kis történetek és egy, a buszmegállóban összeismerkedett pár romantikus történetét elmesélő bábetűd is segítette a hangulatteremtést.

 

 

A koncert elején Lőrincz György polgármester köszöntötte a közönséget és a város hölgyeit, ajánlva az előadást, mint gondolatébresztő, zenei-irodalmi élményt és nőnapi köszöntőt egyaránt. A már ismerős dalok mellett új számok is felcsendültek a zenekar előadásában. A közönség idén is jól érezte magát koncerten, a zenekar vastapsot kapott.

 

 

A nők tiszteletének és egyenjogúságának fontosságát 1917 óta nemzetközi ünnepnappal fejezi ki a világ. Magyarországon 1948 óta ünnepeljük ezen a napon a nőket.

 

 

 

IVV – JTV

-hirdetés- -hirdetés-